Történelmi mérföldkő: az Apple az első egybillió dolláros vállalat!

HusztiD 2018.08.03. 10:25 Apple 0 db 214

tim-cook

Csak úgy zajlanak az események az Apple háza táján az elmúlt napok folyamán, hiszen kedd este ejtette meg Tim és csapata a 2018 Q3-as pénzügyi konferenciát, melynek hatásáról pont tegnap számoltunk be. Mint ekkor jeleztük, az Apple csupán lépésekre van az egybillió dolláros értéktől. Hölgyek és urak, jó hírünk van, ugyanis az Apple tegnap késő délután/esti órákban átlépte az egybilliós értéket!

Úgy tűnik, hogy nagyon bejött az élet az almásoknak, ugyanis tegnap délután már 207 dollár fölé kúszott az AAPL értéke, így hivatalosan is az Apple vált az első olyan vállalattá, melynek sikerült átlépnie eme értékhatárt. Sajnos azóta kicsit csökkent a részvényérték, de jelenleg is egybillió dollár körüli értéknél kering a kaliforniai vállalat. Most már csak stabilan tartaniuk kell magukat ennél a 207 dolláros árfolyamnál.

Korábban az elemzők azt tippelték, hogy az Amazon lehet az első nagyvállalat, mely átlépi eme bűvös értéket, ugyanis az utóbbi negyedévekben úgy jött fel, mint a talajvíz. Ezen felül az Apple még a Google partnervállalatát, az Alphabet-et is megelőzte. Nyilván ezek után az említett két vállalat lehet a következő, kik átlépik a bűvös határt.

Ezek után már csak arra leszünk kíváncsiak, hogy a szeptemberi iPhone eventet követően milyen irányba mozdul el az AAPL értéke.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!