Q2-ben immáron nem az Apple volt a második legnagyobb okostelefon gyártó

HusztiD 2018.08.02. 11:56 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 195

huaweip20iphonex-800x565

Most, hogy az Apple is megejtette a 2018 Q3-as pénzügyi konferenciáját, a jól ismert IDC csapata egy új felméréssel állt elő, hogy hogyan alakult az okostelefonok piaca a legutóbbi negyedévben. A kínai okostelefon gyártónak, a Huawei-nek ezúttal sikerült megelőznie az Apple-t, ha az eladott darabszámokról beszélünk.

Az áprilistól júniusig tartó időszakban az Apple összesen 41,3 millió okostelefont szállított le világszerte, míg riválisa, a Huawei összesen 54,2 milliót. Ezen számokkal sikerült megelőzniük az almásokat, így ha az összesített eladásokat nézzük, akkor a Huawei legutóbb a második legnagyobb okostelefon gyártójává nőtte ki magát. Természetesen ezek a számok még jócskán elmaradnak a fő riválisétól, a Samsung-étól, hiszen a koreaiak 71,5 millió készüléket passzoltak el. Érdemes azért megjegyezni, hogy a Huawei nem az Apple, hanem a Samsung eladásait lopta el.

idchuaweiiphone2018q2-800x380

Amennyiben a gyártók szerinti megoszlásokat nézzük, akkor további érdekességeket fedezhetünk fel. Természetesen a Samsung rendelkezik a legnagyobb szelettel, hisz 20,9 százalékát tették ki az okostelefonok piacának, míg tavaly 22,9 százalékot tudhattak magukénak – igaz ekkor több, mint 8 millióval adtak el több telefont. A Huawei legutóbb 11-ről 15,8 százalékra tornászta fel magát. Az Apple sem panaszkodhat, hiszen csak 300 ezerrel passzoltak el több telefont, de ennek ellenére a tavalyi 11,8 százalékról 12,1 százalékra emelték fel a megoszlásaikat.

idctopsmartphonecompaniesmarketshare

Végül hiába produkált hasonló számokat az Apple, mint tavaly, ennek ellenére 20 százalékkal sikerült növelniük telefonjaik átlagos eladási árát. Ezzel szemben a Huawei-nek szintén sikerült egy bizonyos növekedést elérnie, ugyanis a P20-as okostelefonjaiknak köszönhetően több olyan telefont adtak el, melyek a 6-800 dolláros kategóriába sorolhatóak.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!