Egyre inkább kezdi elveszíteni egyéniségét az Apple?

HusztiD 2018.08.02. 17:55 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 2 hozzászólás 454

iphone-marketing

Nem olyan régen olvashattunk arról, hogy miként gondolkodik a Think Different kampány atyja, Ken Segall arról, hogy mennyire innovatív az Apple. A korábbi vezető ezúttal a Telegraph interjúvolta meg, s legutóbb egy hasonló, ám kicsit másabb témában kérdezték.

A szakember elmondta, hogy az Apple manapság másabb kampányokat folytat, mint egykoron, s inkább kezdenek elmenni a rossz irányba. Ken elmondása alapján a telefonnak egyfajta személyiséget, egyéniséget kellene adniuk, nem pedig azt elvenniük, hiszen pont ebben rejlik az egész lényege, s eddig ez különböztette meg az almás telefonokat a többitől.

A marketinges szerint manapság egy-egy iPhone marketing kapcsán sokkal inkább az új funkciókat mutatja be az Apple. Ez teljesen szembe megy a korábbi kampánnyal, hiszen Steve Jobs idejében egy olyan személyiséget adtak a telefonnak, ami iránt emocionálisan kötődtek az emberek. Ken szerint ez a kulcs, hiszen ha van egy kis plusz, ami miatt kötődnek az emberek a telefonjaikhoz, akkor képesek elnézni annak kisebb hibáit egyaránt (ebből pedig meglehetősen sok van az utóbbi időkben).

Ken-Segall

Anno, az előző érában, Steve Jobsznak volt egy víziója arról, hogy az embereknek érzelmileg kötődniük kell az Apple termékeihez, de az út közben pont ezt vesztették el az almások azzal, hogy immáron inkább az új funkcióikra helyezik a hangsúlyt a kampányaikban.

Mondjuk nem árt megjegyezni, hogy más volt minden Steve Jobs idejében, mint most. Nem mondhatjuk azt sem, hogy rossz úton járna a kaliforniai vállalat, viszont azt el kell ismerni, hogy Jobs idejében tényleg lelkük volt a vállalat által kiadott termékeknek, míg manapság leginkább mindenki a különféle hibákról panaszkodik egy-egy új modell kapcsán.

Ti hogy látjátok a helyzetet?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Sebők István - 2018.08.02. 18:14

    Ez ugy igaz ahogy le van irva!

  2. Mátékovits István - 2018.08.02. 20:33

    Nem kezdi, már régen megtörtént! Mondom ezt Apple rajongóként. Egyre inkább Nokia szagot érzek…

Szólj hozzá Te is!