Ilyen hatással volt a Vasember című filmre a legelső iPhone

HusztiD 2018.07.31. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 542

iron-man-hud-iphone

Tudtad, hogy az Apple legelső telefonjából merítettek ihletet anno a 2008-as Vasember filmhez? Nem? Hát most erre is fény derült a vfxblognak köszönhetően, akik nem olyan rég a film vizuális effektjeiért felelős munkatársaitól tudtak meg némi extra információt, s mint kiderült, hatalmas benyomással volt rájuk a 2007-ben megjelent almás okostelefon.

Kent Seki, a vizuális effektekért felelős munkatárs elmondása alapján csapaton belül volt egy elképzelésük arról, hogy milyen legyen a Vasember páncélzatán belüli HUD, vagyis a magyarosabban megfogalmazott szeme elé vetített kép. Több kikötésük és ihletük volt egyben, hogy milyen legyen a végtermék, azonban amikor Jon Favreauval, a felettesével egyeztettek, akkor ő hirtelen elővette zsebéből az új iPhone-ját, majd azt mondta, hogy egy hasonló, intuitív megoldást szeretne vizuálisan viszontlátni, mint amit a telefonja ad.

Dav Rauch, Kent kollégája szintén támogatta az ötletet, ugyanis neki is nagyon tetszett a telefon letisztultsága, amit az Apple megalkotott. Az elmondásuk alapján az iPhone pont azelőtt egy-két héttel jelent meg, mielőtt aktualizálták volna az ötletet. Ekkor szintén egyeztettek Favreauval, majd ugyanarra az elhatározásra jutottak. Volt egy egészen varázslatos dolog a telefonban, melyet szerettek volna a nézők számára átadni a film kapcsán. Lefektették tehát az alapötletet, s igyekeztek egy letisztult ám nagyszerű HUD-ot létrehozni Vasember számára.

Mint tudjuk, maga a Vasember 2008. folyamán került a mozikba, míg az első körös országokban 2007-ben debütált az iPhone.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!