Idegesítő kernelpánik hibalehetőség áll fenn a 2017-es iMac Pro és a 2018-as MacBook Pro modelleknél

HusztiD 2018.07.27. 12:40 Kiemelt hírek, Mac 0 db 341

Macbook-Pro-Update-Gear-Patrol-Lead-Full

Pont nem olyan régen számoltunk be, hogy az Apple új frissítést adott ki a 2018-as MacBook Pro modelljeihez, ugyanis többen túlmelegedő processzorról számoltak be. Ezúttal viszont a Digital Trends szolgált új információkkal, s kiderült, hogy több felhasználó is idegesítő, úgynevezett kernelpánikba ütközött.

Mit érthetünk ezalatt? Beszámolók alapján néhány felhasználó érdekes jelenségekre lett figyelmes, ugyanis az újonnan vásárolt laptopjuk valamilyen kernelpánikot produkál, amit úgymond az Unix alapú rendszerek kékhalálának neveznek. Ez pedig akkor áll fenn, amikor az operációs rendszer olyan hibát észlel, ami miatt képtelen tovább futni, így leállítja az egész rendszert. Kisebb vizsgálódást követően egyébként kiderült, hogy valószínűleg az új T2-es chippel van a probléma, melyet az Apple a legújabb iMac Pro és MacBook Pro modelljeibe rakott.

A probléma forrását ezen belül a Bridge OS okozza, ami a macOS-en belül egy kisebb operációs rendszer. Lényegében ez felelős a T2-es chip működéséért, ami például a Hey Siri funkciót, a Touch Bar-t, vagy az SSD-ket vezérli. Lényegében mondhatjuk, hogy a legújabb problémát az okozza, hogy a szoftver nem képes megfelelően működni a hardverrel, ugyanis ha egy külső eszközt csatlakoztatunk, akkor jelentkezhet a probléma – legalábbis a legtöbb felhasználó ekkor tapasztalta a kernelpánikot.

Az Apple immáron tud a problémáról, s reméljük, hogy hamarosan egy újabb frissítést adnak ki a szóban forgó gépekhez. Az eddigi beszámolók alapján nem lehet panasz az új MacBook Pro modellek sebességére, azonban az apró hibák miatt egyelőre keserű szájízt hagynak a felhasználókban.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!