Itt az újabb áttörés: 48 megapixeles kamerát kaphatnak a jövőbeli iPhone modellek?

HusztiD 2018.07.25. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 379

iphone-3-lens-camera-concept-images-idrop-news-x-martin-hajek-8

Mondhatni kisebb forradalomra számíthatunk az okostelefonok kameráit illetően. Ha visszaemlékszünk, akkor az Apple elsőnek az iPhone 7 Pluszban mutatta be dupla szenzoros megoldását, melynek legnagyobb újdonsága, hogy DSLR-hatású képek készíthetőek általa.

A következő nagy ugrás azonban a megapixeleknél jelentkezhet, ugyanis a Sony nem olyan rég megalkotta az IMX586-os szenzort, ami összesen 48 megapixelre képes. A vállalat szerint eme szenzor lesz a következő lépcsőfok az okostelefonokat illetően, hiszen kiváló képeket készít még alacsony fényviszonyok mellett egyaránt, amit akár a DSLR kamerák is megirigyelhetnek majd.

Mint tudjuk, az Apple nem egyszer támaszkodott a Sony szenzoraira az iPhone modellek kapcsán. Ha az eddigieket nézzük, akkor az Apple mindig inkább a kisebb pixelekre esküdött meg, hiszen azok által jobb és egyben kevésbé zajos képek készíthetőek. A Sony azonban az IMX586 által egy teljesen új eljárást, az úgynevezett Quad Bayer-t alkalmazza, ami által alacsony fényviszonyoknál is kiváló képeket lőhetünk. Ha a videózási képességeket nézzük, akkor az új szenzor képes 90 fps-es felvételre 4K minőségben, s 240 fps-re full HD-ban.

Természetesen arról nem szólnak a hírek, hogy debütálni fog-e az új szenzor az Apple telefonjaiban, vagy sem, de az biztos, hogy a Sony elsőnek az Xperia XZ okostelefonjaiba fogja beépíteni. Ha valóban olyan nagyszerű szenzort alkotott meg a Sony, mint ahogyan azt állítják, akkor egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az Apple-t is érdekelni fogja – mondjuk lehet hogy ők egy hasonló megoldást fognak jobban preferálni kevesebb megapixel mellett.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!