Verhetetlen az Apple és a Samsung párosa

HusztiD 2018.07.24. 09:55 Apple, iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 292

iphone-x-quad

A CIRP új felméréssel állt elő, melyben azt vizsgálták, hogy az idei év második negyedévében miként alakult az új okostelefonok aktiválásának az aránya az Amerikai Egyesült Államokban. Továbbra is elmondható, hogy az Android uralkodik a tengerentúlon, azonban ettől függetlenül egészen jól teljesített az Apple.

Ha a rendszer megoszlásokat nézzük, akkor az áprilistól júniusig tartó időszakban 63 százalékos volt a doridosok aktiválási rátája, miközben az iOS 36 százalékot tudhatott magának. Ha az előző negyedévhez, illetve az előző év ugyanezen időszakához hasonlítunk, akkor az Apple szemszögéből nézve valamivel jobban alakítottak. A CIRP szakemberei megjegyezték, hogy az elmúlt másfél évben az iOS aránya 29 és 39 százalék között mozgott. Ha átlagolunk, akkor nagyjából kijelenthetjük, hogy Amerikában az új aktivált telefonok egyharmada futtat iOS-t, míg a maradék kétharmad Androidot, s csupán elenyésző mennyiség egyéb operációs rendszereket.

Screen-Shot-2018-07-17-at-4.02.53-PM

Ha gyártók szerint vizsgáljuk az aktiválásokat, akkor a legutóbbi negyedévben az Apple és a Samsung párosa egyformán teljesített a maguk 36-36 százalékával. Harmadik legnépszerűbb gyártó az LG volt, kik 12 százalékkal büszkélkedhetnek, akiket végül a Motorola követ csekély 3 százalékkal. Igazából jelenleg elmondhatjuk, hogy az Apple jobban teljesített, mint az ezelőtti negyedévekben, kivéve a 2017-es év utolsó három hónapját.

Screen-Shot-2018-07-17-at-4.02.49-PM

Nyilván jobb lett volna, ha globális számokat kaptunk volna, azonban a CIRP adatai jelenleg csak az amerikai piacra terjedtek ki. Ahogyan láthatjuk, napjainkban két nagyobb okostelefongyártóról beszélhetünk, az Apple-ről és a Samsung-ról. Kíváncsiak vagyunk, hogy szeptembertől miként alakulnak a megoszlások, ha az Apple bemutatja az aktuális csúcsmodelljeit.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!