Stagnáltak a Mac eladások a második negyedévben

HusztiD 2018.07.19. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek, Mac 0 db 116

Macbook-Pro-Update-Gear-Patrol-Lead-Full

Az Apple e hónap végén tartja meg harmadik negyedéves pénzügyi konferenciáját, ahol pont arról fognak beszámolni, hogy hogyan teljesítettek az elmúlt három hónap folyamán. Mint ilyenkor lenni szokott, a különféle elemzőcsapatok, mint például a Gartner, új kimutatással állt elő, hogy hogyan alakultak a PC piac eladásai az áprilistól júniusig terjedő időszakban.

A szakemberek számítása alapján az idei év második negyedévében 1,4 százalékos emelkedésre számíthat a piac hiszen 62 millió PC-t adtak el a gyártók, míg tavaly csak 61,2-t passzoltak el. Ha a helyezéseket nézzük, akkor ezúttal helyet cserélt a Lenovo és a HP párosa, hiszen az első gyártó 13,6 millió PC-t adott el, míg a második egy kicsivel kevesebbet. Ha a növekedési rátájukat vizsgáljuk, akkor a Lenovo 10,5 százalékos pluszt ért el, míg a HP csak 6,1 százalékosat.

gartner_2Q18_global

Harmadik helyen továbbra is a Dell található meg a közel 10,5 milliós eladásaival. Ők jelenleg a piaci megoszlás 16,8 százalékával rendelkeznek, illetve előző évhez képest egy szolid, 9,5 százalékos pluszt teljesítettek. Végül negyedik helyen az Apple található meg, kik 4,266 millióról 4,4-re növelték az eladásaikat. Piaci megoszlás alapján csupán egy százalékot javítottak, viszont az előző éves adataikhoz képest 3 százalékos plusz eladásokról beszélhetünk.

Ne feledjük, hogy ezek csak elemzői becslések, így a valóságban lehetnek kisebb eltérések. Hivatalosan csak július 31-én fogjuk megtudni, hogy milyen eladásokat produkált az almás vállalat. Ti mit gondoltok?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!