Ha okosóra, akkor az LG kijelzői viszik a prímet

HusztiD 2018.07.18. 17:55 Apple Watch, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 472

apple-watch-series-3-waves

Ha arról esik szó, hogy mely vállalat a világ legnagyobb OLED beszállítója, akkor talán mindenki egyértelműen a Samsungot fogja megtippelni. Nem csoda, hiszen jelenleg ők rendelkeznek a legfejlettebb technológiával, illetve egyedül ők képesek millió számra gyártani a paneleket az okostelefonokhoz. No de mi van akkor, hanem az okostelefonokat, hanem az okosórákat nézzük?

Az IHS Markit egy új felmérése rámutatott, hogy jelenleg az LG gyárt le több OLED panelt az okosórákhoz, mint a Samsung. Az előző év folyamán a koreai vállalat összesen 10,6 millió AMOLED kijelzőt szállított le, amivel a piaci részesedés 41,4 százalékát tudhatták maguknak. Nem nagy végül a Samsung hátránya sem, de a számok alapján ők 8,9 millió panelt adtak el, ami a piaci megoszlás 34,8 százalékához elegendő. Harmadik helyen egyébként az Everdisplay Optronics található 4,2 millióval, amit az AUO követ 1,5 millióval, s végül a BOE közel 400 ezer darabbal.

Ha mindezt az Apple szemszögéből vizsgáljuk, akkor a két koreai vállalat egyaránt szállít le részükre OLED paneleket. Az előző évben a beszállítók 14,75 millió Apple Watch kijelzőt gyártottak le, melynek 70 százalékáért az LG volt felelős, míg a maradék 30-ért a Samsung. Igazából itt látszik az LG előnye, hiszen ez az egyetlen olyan szegmens, ahol megelőzi a Samsungot.

Nem rossz számok ezek, de végre jó lenne látni, ha az LG képes lenne megfelelő minőségben és mennyiségben az okostelefonokhoz is leszállítani kijelzőket. Ezen a téren az Apple részére egyelőre a Samsung a fő beszállító, így ők diktálják a piaci árat. Későbbiek folyamán ez nyilván változni fog, így egy sokkal versenyképesebb árat tudnak maguknak kiharcolni.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!