iFixit: az Apple megoldotta a beragadó pillangó mechanikás billentyűzet problémáját?

HusztiD 2018.07.16. 17:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 670

macbook-pro-keyboard-2018

Amikor egy új terméket dob piacra az Apple, akkor az iFixit az első, ki darabjaira kapja azt, hogy beszámoljon, mennyire szerelhető az adott masina. A csütörtökön frissített MacBook Pro család szétszerelésénél egy nagyon érdekes dolgot tapasztaltak a szakik, hiszen az Apple egy új szilikon réteget tett a billentyűzetébe.

Mint tudjuk, az utóbbi hónapokban sorra számoltak be a felhasználók, hogy 1-1,5 év használat után beragadnak a pillangó mechanikás gombjaik. Mint ekkor kiderült, az Apple újabb eljárásának köszönhetően a gép allergiás a kisebb szennyeződésekre, így ha valamennyi piszok a klaviatúra alá beszivárog, akkor képes arra, hogy kinyírja a billentyűzetet.

Az Apple hivatalosan csak annyit közölt a 2018-as MacBook Pro családról, hogy immáron a harmadik generációs pillangó mechanikás klaviatúrát kapta meg, de ezen felül semmilyen plusz infót nem közöltek. Az iFixit szakemberei viszont a szétszerelés folyamán hamar megállapították, hogy mi a fő eltérés. Az Apple egy vékony szilikon réteget rakott a gombok alá, amivel (remélhetően) megakadályozzák, hogy kevesebb piszok szivárogjon be. Ergo ha beválik a terv, akkor elköszönhetünk a pillangó mechanikás billentyűzetek mifenéjétől.

Érdemes még egy másik fontos újdonságra is felhívni a figyelmet. Azzal, hogy az Apple egy szilikon réteget alkalmaz, maga a billentyűzet leütés is halkabb lett. Az alábbi videóban a korábbi pillangó mechanikás gépelést hallhatjuk, amit a videó második felében az új, 2018-as MBP követ.

Mit gondoltok, szerintetek sikerült az Apple-nek megoldania a pillangó mechanikás billentyűzet legnagyobb problémáját?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!