Íme a Microsoft új belépőszintű iPad kihívója, a Surface Go

HusztiD 2018.07.11. 09:55 Egyéb, iPad, Kiemelt hírek 0 db 301

surface-go

A Microsoft bemutatta Surface terméksorozatának legújabb családtagját, a Go-t, amellyel ezúttal a belépőszintet célozták meg. Mondhatjuk akár azt, hogy a legújabb családtag a hatodik generációs iPad-nek lehet méltó kihívója, hiszen míg azt az Apple 329 amerikai dollárért kínálja, addig a Microsoft a Surface Go-t 399-ért.

Maga a tablet egy 10 colos kijelzőt kapott, melynek képaránya 3:2-es, illetve felbontása 1 800 x 1 200 pixeles, melyet a Microsoft egyszerűen csak PixelSense kijelzőnek nevezett el. Igazán hordozható az új masina, ugyanis kicsivel több, mint fél kilót nyom a Surface Go.

Az alap modellt 399 dollárért kínálják, cserébe egy 64 GB-os háttértárral és 4 GB RAM-mal szerelt modellt kapunk. Aki mindkét téren duplázna, annak a következő szint 549 dollár lesz, azonban ezen modellek kizárólag WiFi-s kiszerelésben lesznek kaphatóak. Aki cellularos modellre várna, annak elérhető lesz egy 256 GB-os kiadás, de ennek pontos áráról egyelőre nem tudni.

További érdekesség, hogy a Surface családon belül az új Go az első olyan termék, mely megkapta az USB C 3.1-es portot. A tablethez természetesen opcionálisan megvásárolhatóak különféle Microsoft cover tokok, billentyűzet, egér, illetve az úgynevezett Surface Pen. A Surface Go-n Windows 10 S operációs rendszerrel érkezik, s kizárólag olyan alkalmazások futnak rajta, melyek a Microsoft Store-ban megtalálhatóak – akárcsak az Apple esetében az App Store-ban.

A Microsoft honlapjáról előrendelhetőek a tabletek, hivatalos megjelenésre pedig augusztus elején kell számítani.

Szerintetek mennyire állja meg helyét a Microsoft a most bemutatott, olcsóbb Surface termékkel? Ha az árazást nézzük, akkor az alap modell csupán 70 dollárral (kb. 20 ezer forinttal) kerül többe, mint a hatodik generációs iPad, így annak méltó kihívója lehet.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!