Hoppá: több fizető felhasználója van Amerikában az Apple Music-nak, mint a Spotify-nak

HusztiD 2018.07.09. 09:55 Apple Music, Kiemelt hírek 0 db 149

og_image_family

Az idei év elején voltak olyan elemzések, melyek azt jósolták, hogy nyár folyamán az Apple Music-nak sikerül az amerikai piacon megelőznie a Spotify-t a fizető felhasználók tekintetében. Nos, az esetre nem kell tovább várni, ugyanis a Digital Music News legújabb beszámolója szerint az Egyesült Államokban az Apple szolgáltatása immáron több tényleges előfizetővel rendelkezik, mint riválisa.

A kiadó legújabb adatai alapján immáron mindkét szolgáltató bőven túl van a 20 millió olyan előfizetőn, kik havi szinten ténylegesen fizetnek a szolgáltatásért. Pontosabb számokat sajnos nem osztottak meg, de a Digital Music News azt megerősítette, hogy az Apple-nek nagyobbak a számai, így hivatalosan ők rendelkeznek a legtöbb előfizetővel Amerika szerte.

Ha a globális szintet nézzük, akkor ott természetesen a Spotify diadalmaskodik, hiszen több, mint 70 millió tényleges előfizetővel büszkélkedhet, miközben az Apple Music megközelítőleg 45 millióval. A Spotify esetében a felhasználóknak lehetőségük van az ingyenes szolgáltatást is igénybe venniük, így ha azon felhasználókat hozzászámoljuk, akkor plusz 90 millió emberrel számolhatunk.

Természetesen messze még a végjáték, de jó látni végre, hogy három évvel az Apple Music elindulása után végre van olyan piac, ahol megelőzték a riválist. Világszinten másabbak a megoszlások, így arra egyelőre nem sok esély van, hogy máshol is megtörténik a trónfosztás.

Ti egyébként melyik streamszolgáltatót kedvelitek jobban?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!