Okosruha által segítené a vak és siket emberek életét az Apple

HusztiD 2018.07.05. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 165

patent_for_blind_deaf002-780x558

Folyamatosan olvashatunk híreket azzal kapcsolatosan, hogy milyen új szabadalmakat védet le kedvenc kaliforniai vállalatunk. Ezúttal egy nagyon érdekes és egyben hasznos eljárásról írnak, melyek egyaránt segíthetik a jövőben a vak és süket emberek mindennapjait.

Lényegében egy olyan okosruháról írnak az almások a legújabb szabadalomban, melyben különféle szenzorok lennének. Ezek által pedig a felhasználó ruházata, vagyis inkább a rajta helyet kapó szenzorok képesek lennének felmérni az adott embert körülvevő dolgokat (például jelzőlámpánál jelezne, hogy piros-e, avagy zöld).

A szenzorok természetesen összeköttetésben lennének a készülékeinkkel, mint egy iPhone-nal, vagy Apple Watch-csal. A vak emberek számára hangvezérléssel mondaná meg az adott ketyere az aktuális helyzetet, míg a süket emberek részére különféle rezgésekkel jelezne.

Mivel ez csak egy újabb szabadalom a sok közül, így egyelőre semmi sem garantálja azt, hogy belátható időn belül lesz belőle valami. Egy viszont biztos: ha egy ilyen szabadalmat sikerül a valóságban alkalmazni, akkor az nagy segítségére lesz a vak és süket embertársaink számára.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!