Hamarosan az okostelefonjainkkal nyithatjuk ki autóinkat

HusztiD 2018.07.05. 17:55 Apple, Apple Car, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 200

screen-shot-2018-06-21-at-11-58-32

A Car Connectivity Consortium (CCC) egy olyan új standard eljárást kíván bevezetni, melynek köszönhetően az autósok immáron az okosóráik, vagy az okostelefonjaik segítségével nyithatnák ki járművük ajtaját. Sajnos egyelőre csak az autó felnyitásáról szólnak a hírek, de a jövőben az sem elképzelhetetlen, hogy az okoskészülékeink által indíthatjuk be szeretett járgányunkat.

A CCC egy olyan digitális kulcsot szeretne bevezetni, melyet a szervezetük tagjai használnának. Ide olyan vállalatokat sorolhatunk, mint az Apple, Audi, BMW, General Motors, Hyundai, LG, Panasonic, Samsung, Volkswagen, GmbH vagy a Qualcomm. Digital Key Release 1.0 által ezen gyártók képesek lennének arra, hogy engedélyezzék az autóhoz való hozzáférést az okoseszközeink által.

A jelenlegi hírek szerint jövő év első negyedévét célozza meg a CCC, így onnantól kezd egyre inkább elterjedni az eljárás. Jó hír ez ugyan, ugyanis könnyedén kinyithatjuk majd a kulcs/távirányító nélkül is autónkat, azonban arról nem tudni egyelőre, hogy mikortól lehet ugyanezen módszerrel beindítani az autónkat, mert nyilván úgy lenne értelme az egész koncepciónak.

A legújabb eljárás az NFC chippel működne, ami manapság már minden okostelefonban megtalálható. Nyilván ahogyan fejlődik a technológia, úgy lesz egyre több és több gyártó által elérhető.

Szerintetek valóban jó ötlet, hogy egy digitális kulcsként használjuk saját okostelefonunkat?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Kirják József - 2018.07.09. 17:32

    A hamarosan, már nem helytálló. A Volvo VOC felszereltségű (Volvo On Call) autói már mindezt tudják. Előre – is – beállítható az indítás, a fűtés-hűtés, és természetesen nyitható, zárható. Mindezt iPhone telefonnal, és Apple watch-csal egyaránt lehet kezelni.

Szólj hozzá Te is!