Ezek voltak az App Store legnépszerűbb alkalmazásai 2010 és 2018 között

HusztiD 2018.07.04. 17:55 App Store, Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 742

ios-11-app-store

Rendhagyó beszámolóval állt elő az App Annie csapata, kik ezúttal az App Store elmúlt nyolc évének alakulását vizsgálták. Az általuk közzétett statisztikákból olyan érdekes dolgok derültek ki, hogy mely alkalmazások és játékok voltak a legnépszerűbbek, illetve melyekre költöttek leginkább a felhasználók.

Kezdjük rögtön a száraz adatokkal: az App Store-ban jelenleg több, mint 2 millió alkalmazás található meg, ezeket pedig több, mint 170 milliárd alkalommal töltötték le a felhasználók. Ezen appok közül csupán 10 ezer olyan volt, melyek több, mint egymillió dollár bevételt termeltek.

2010-ben a legnépszerűbb alkalmazás a Talking Tom Cat volt, melyet a Facebook és a Skype követett. Igen csak más idők voltak ekkoriban, hiszen még a Microsoft Windows Live Messenger kliense is elérhető volt a mobil operációs rendszerekre, amely a negyedik legnépszerűbb volt. Ha a legjövedelmezőbb címeket vizsgáljuk 2010-ből, akkor első helyen a Documents to Go, Shazam és a LogeMeIn Incognito termelte a legtöbb bevételt. Nyolc évvel később, 2018-ban már másabb a felállás, ugyanis a legtöbbet letöltött alkalmazás a Tik Tok, melyet a különféle közösségi alkalmazások követnek. Ha a bevételeket vizsgáljuk, akkor a felhasználók jelenleg a Netflixre költenek a legtöbbre, de érdekes módon a Tinder is elég jövedelmező, ugyanis az a harmadik helyen tanyázik.

most-popular-ios-apps-1

Ha a következő ábrát nézzük, akkor azon láthatjuk, hogy mely játékok voltak világszerte a legnépszerűbbek az elmúlt 8 év folyamán. Talán senkinek sem okoz meglepetést a Candy Crush Saga aranyérmes helyen való szereplése, melyet a Subway Surfers, majd a Fruit Ninja követ. Ahogyan láthatjuk az alábbi listából, ezen alkalmazások között több olyan cím akad, ami több, mint öt éve jelent meg az App Store-ban, azonban szinte azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Ide sorolhatjuk a már említett Fruit Ninját, vagy az Angry Birds-öt.

most-popular-ios-apps-games-1

A harmadik képen ugyanúgy egy top 10-es listát láthatunk, azonban itt is a jövedelmezőségen van a hangsúly. A felhasználók világszinten a Clash of Clans játékra költöttek legtöbbet, melyet a Candy Crush Saga követ. Ha az újabb címeket nézzük, akkor a Pokémon GO két évvel ezelőtt jelent meg az App Store-ban, ennek ellenére annyi bevételt termelt, hogy simán befért a tizedik helyre.

most-popular-ios-apps-games-2

A következő képen az elmúlt nyolc év legnépszerűbb alkalmazásait láthatjuk. Igazából talán itt mondhatjuk el, hogy nem okoznak meglepetést a helyezések, hiszen első két helyen a Facebook alkalmazásai találhatóak meg, melyet a YouTube követ. Érdekesség, hogy az első nyolc applikációt az amerikaiak fejlesztették, míg az utolsó kettőt, a WeChat-et és a QQ-t viszont a kínaiak.

most-popular-ios-apps-4

Ha a jövedelmezőséget vizsgáljuk, akkor alaposan megváltozik a felállás, hiszen az előző listából csupán egy alkalmazás van, amely itt is helyt kapott. Természetesen a Netflixen belül költöttek legtöbbet az emberek, majd ezt követi második helyen a Spotify és harmadikon a Pandora Radio. Szintén érdemes megemlíteni az ötödik helyen lévő Tindert, ami nagy meglepetést okoz, illetve a nyolcadik helyen lévő HBO Now-ot.

most-popular-ios-apps-5

Az utolsó képen az országok kapták a főszerepet. Ahogyan láthatjuk, a legtöbb letöltés az USA-ból érkezett, de Kína szorosan a nyomukban van. Jövedelmezőség szerint is hasonló a helyzet, azonban ha azt nézzük, akkor arányaiban itt valamivel jobban remekel az Egyesült Államok, hiszen 36 milliárd bevétel keletkezett az elmúlt évek folyamán, míg Kínából 27,7. Sajnos mi magyarok egy elég kis piacot jelentünk az Apple számára, de azért jó lett volna tudni, hogy helyileg hol állunk.

most-popular-ios-apps-2

Végül érdemes még egy nagyon érdekes tényről is szót ejteni. Az App Store letöltéseinek 31 százalékát könyvelhetik el a játékok. Ennek ellenére ezek a legjövedelmezőbb címek a fejlesztők számára, hiszen a játékok tették ki az App Store egész bevételének a 75 százalékát az elmúlt nyolc év folyamán.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!