Az iOS 12 bétája árulta el az ősszel érkező iPad Pro legnagyobb újdonságát

HusztiD 2018.07.04. 15:55 iOS, iPad 0 db 324

ipad-pro-concept-pabesio-3

Az egyik jól ismert fejlesztő, Steve Touhgton-Smith egy nagyon érdekes felfedezést tett az iOS 12 bétájában. Az iOS 11 megjelenésével eddig kizárólag iPhone X esetében volt elérhető az úgynevezett AvatarKit keretrendszer, mely lényegében az Animoji funkcióért felelős. Steve legutóbbi bogarászása alkalmával viszont egy nagyon érdekes felfedezést tett, hiszen immáron az iPad-eknél egyaránt megjelent az AvatarKit.

Az AvatarKit érdekessége, hogy egy TrueDepth kamerarendszer szükséges a működéséhez. Ez egyelőre csak az iPhone X-ben érhető el, s mint tudjuk, ezáltal engedélyezi az Apple az Animoji-t. A mostani felfedezésre egyébként megindultak a találgatások, s nagy valószínűséggel az idén ősszel érkező iPad Pro modellek megkapják az előlapi kamerarendszert. Konkrétan ugyan nem tudni, de ez kis szerencsével azt jelenti, hogy elköszönhetünk a jó öreg Touch ID-tól, s helyette megjelenik a Face ID.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor mutatja be új iPad Pro modelljeit az Apple. Ha minden jól megy, akkor szeptember folyamán csak az új iPhone felhozatalra fektetik a hangsúlyt az almások, így lehetséges, hogy csak egy kicsivel később, október-november folyamán rántják le a leplet az új tabletekről.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!