Apple SIM-mel érkezhetnek az új iPhone modellek

HusztiD 2018.07.02. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 1 db 682

Apple-Sim_thumb800

Hamarosan okostelefonjainál is bemutathatja az Apple SIM-et kedvenc vállalatunk. Legalábbis ezt állítja a 21st Century Business Herald egyik legutóbbi beszámolójában. iPad tulajok számára ismerős lehet az Apple SIM, ugyanis a cellularos modellek 2014. óta ezen kártyával vannak szerelve. Lényege, hogy egy SIM kártya van a készülékben, s a felhasználó kiválaszthatja, hogy mikor és melyik szolgáltatóval kíván szerződést kötni – ergo nem kell cserélgetni a kártyát.

A mostani hírek alapján a szeptember folyamán érkező egyik iPhone modellben ugyanez a megoldás fog bemutatkozni. A dolog érdekessége, hogy ez a készülék lényegében dual SIM-es lesz, ugyanis az első tálcán az Apple SIM lesz megtalálható, míg a második tálca üres lesz, hiszen oda a saját szolgáltatónk kártyáját tehetjük be.

Miért lesz dupla tálcás a telefon? Az Apple SIM ugyan jó dolog, azonban jelenleg csak 180 országban működőképes. Sajnos az egyik legnagyobb piacot jelentő országban, Kínában nem érhető el eme funkció, így az oldal értesülései szerint egyelőre ilyen megoldást alkalmaznak az almások, míg nem lesz több országban is támogatott az eljárásuk, hiszen addig a nem támogatott országokban hagyományos SIM-et tudnak alkalmazni a szolgáltatók.

Érdekes a mostani szóbeszéd, ugyanis eddig ez az egyetlen olyan forrás, mely erre hivatkozik. Az Apple telefonjainak bejelentései előtt nagyjából tudni szoktuk, hogy mire számítunk, de a mostani hírrel egy kevésbé ismert forrás jelentkezett. Mivel ez csak egy szóbeszéd, így érdemes ennek megfelelően kezelni, hiszen nem biztos, hogy lesz belőle valami.

Szerintetek jó ötlet lenne, ha az iPhone-ok esetében egyaránt bemutatkozna az Apple SIM?

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. M - 2018.07.02. 12:53

    Kicsit szánalmas, h a 21. sz-ban még mindig sim kártyával kell szarakodni, miközben az e-sim már kitudja mióta van! Söt a sim kártya bevezetése után már pár készülék után e-simet kellett volna bevezetni! Nem itt vacakolni egy mobil cpu nagyságú valamivel, miközben a felhasználó azonosítását máshogy is meglehet oldani -,-

Szólj hozzá Te is!