Samsung mellett az LG is beszáll az iPhone X OLED kijelzőinek gyártásába

HusztiD 2018.06.29. 12:40 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 248

kuo2018iphonelineup2-800x497

Az Apple elsőnek az előző év folyamán megjelent iPhone X-ben mutatta be az OLED kijelzőt. Hónapok óta olvashatunk arról különféle híreket, hogy milyenek lehetnek az idei telefonok, s ha minden igaz, akkor kettő darab OLED és egy darab LCD-s panellal szerelt készüléket kíván bemutatni az Apple.

A Bloomberg egy újabb beszámolója arra enged következtetni, hogy immáron nem csak a Samsung gyártja le az OLED kijelzőket az Apple részére. A jelenlegi hírek alapján az LG a 6,5 colos iPhone X Pluszhoz gyárt le kijelzőket, azonban a mostani információmorzsák szerint mindösszesen csak 2-4 millió panelt tudnak legördíteni a futószalagról.

Természetesen nem mondható el, hogy eszeveszett sok lenne ez az arány, de amennyiben igazak a hírek, akkor bizakodhatunk, ugyanis ha az almások részére beválik az LG, akkor a jövőben nagyobb megrendelést kaphatnak. Természetesen ez a tényező attól is függ majd, hogy milyen arányban és minőségben tudnak kijelzőket legyártani.

A Samsung egyelőre monopolhelyzetben van, ugyanis a jelenlegi iPhone X-hez kizárólagosan ők gyártották le a kijelzőket. Ez végül azt eredményezte, hogy sokkal drágább áron kapta meg a paneleket az Apple. Újabb rivális megjelenésével, mint az LG, egy sokkal kedvezőbb árfekvést harcolhatnak ki, s reméljük, hogy ez a későbbiekben a végfelhasználói árakon egyaránt meglátszik.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!