Egyszerű trükkel könnyen megkerülhető az iPhone jelkód korlátozása?

HusztiD 2018.06.25. 13:55 iOS, iPhone 0 db 1 967

Forgot-iPhone-Passcode-Featured-670x335

Az Apple az elmúlt évek folyamán folyamatosan erősített az iOS biztonságán, azonban az olyan vállalatok, mint a Grayshift, megpróbálnak egy lépéssel előttük járni. Ezúttal egy újabb sebezhetőségre hívta fel a figyelmet a Hacker House egyik alapítója, Matthew Hickey, ki szerint könnyen megkerülhető a jelkód korlátozása.

Mint tudjuk, ha többszöri alkalommal rosszul írjuk be a jelkódot, akkor a rendszer automatikusan letilt minket egy percre. Újabb sikertelen beviteleket követően szintén tovább korlátoz minket, azonban minél többször csináljuk újra, annál több ideig tilt le. Lényegében ezért jó ez a technika, mert elviekben meggátolja azt, hogy más ne tudja belátható időn belül kicselezni a jelkódunkat.

Matthew az alábbi videóval cáfolt rá minderre. Állítása alapján a telefonhoz a Lightning porton keresztül egy billentyűzetet csatlakoztatott, majd a gyors leütéseket követően a rendszer engedte neki, hogy többször próbálkozzon, korlátozások nélkül. A szakember szerint ezáltal könnyen megkerülhető a korlátozás, mely kedvez a hackerek számára. Érdemes viszont megjegyezni, hogy a videó után többen is megpróbálták reprodukálni az esetet, de szinte mindenki arról számolt be, hogy náluk automatikusan megy tovább a korlátozás.

Ebből kifolyólag hogy mennyire valós az alábbi videó, vagy sem, az nem tudott. Mindenesetre reméljük, hogy az Apple szemét kicsit felnyitja, s megpróbálnak rágyúrni a hibára, hogy még véletlenül se lehessen ilyen módon megkerülni védelmet.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!