A TSMC már az 5 nm-es gyártástechnológiával kecsegteti az Apple kegyeit

HusztiD 2018.06.25. 11:56 Egyéb 0 db 143

tsmc_wafer_semiconductor_chip_300mm_fab_4

Január folyamán pletykaszinten felmerült, hogy az Apple egyik jól ismert partnere, a TSMC az 5 nm-es gyártástechnológiájú processzoraival kísérletezik, azonban konkrétabb infókat ekkor nem kaptunk. A Reuters jelenlegi beszámolója szerint a tajvani vállalat hamarosan legurítja az első modelljeit, s két év múlva már tömeggyártásban lesznek az új chipek.

Mint köztudott, korábban a TSMC és a Samsung párosa gyártotta le az almások részére az A szériás chipeket. Az A9-es processzoroknál viszont a TSMC által gyártott egységek teljesített kimagaslóan annak ellenére, hogy mindkét chipnek egyformának kellett volna lennie, így a tajvani gyártó azóta egy sokkal exkluzívabb szerződést kap, hiszen a berendelések szignifikáns része hozzájuk érkezik be (sajnos pontos megoszlási adatok nem tudottak).

A jelenlegi információk alapján a TSMC 2020-tól kezdi meg az 5 nm-es gyártástechnológiájú A szériás chipeket tömeggyártását, ami akár az azon évi iPhone modellekben megjelenhet. Ezt követően, 2022-től viszont tovább mennek, s immáron a 3 nm-es chipekre gyúrnak rá.

Időközben a Samsung a 4 nm-es kísérletezik, azonban arról még semmilyen infót nem tudni, hogy mikorra tervezik ezen gyártástechnológiával rendelkező chipjeiket bemutatni.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!