Ülő helyett az álló munkavégzést támogatja az Apple

HusztiD 2018.06.22. 14:55 Apple 0 db 163

standing-desk-apple-park

David Rubensteinnek köszönhetően nem olyan régen készült egy új interjú az Apple fejesével, Tim Cookkal, melyből viszonylag érdekes dolgokat tudhattunk meg. Az almások CEO-ja és csapata egy olyan munkahelyet álmodott meg, melyben szem előtt tartják a munkavállalóik egészségét.

Ennek apropóján az Apple Parkban kizárólag olyan asztalok találhatóak meg, ahol a munkavállalók eldönthetik, hogy éppen ülő, vagy álló munkavégzést folytatnak. Tim anno 2015-ben érvelt az Apple Watch kapcsán azzal, hogy az óra folyamatosan jelez részünkre, hogy mozogjunk, ha ülő munkát végzünk. A vezérigazgató ekkoriban elmondta, hogy orvosok szerint az ülés az újfajta rák, hiszen számos hát és gerinc problémához vezet hosszabb távon.

Ebből kifolyólag az új főhadiszállásra spéci asztalokat terveztek. Ha egy munkavállaló álló munkát végez, de úgy döntene, hogy kicsit leülne és úgy folytatná, akkor lehetősége van rá, majd ha ismét állni szeretne, akkor úgy állítaná be az asztalt. Az Apple voltaképp így motiválja embereit, hogy ne üljenek folyamatosan, hiszen az hosszabb távon komoly problémákhoz vezethet.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!