Újabb rekordot ugyan nem döntött, de megjelenése óta iszonyatos bevételt termelt a Fortntie

HusztiD 2018.06.22. 12:40 App Store, Egyéb, Játékok, Kiemelt hírek 0 db 589

screen-shot-2018-03-15-at-5-23-15-pm1

A Fortnite jelenleg elég nagy népszerűségnek örvend a játékosok körében, s ez ugyanúgy elmondható az iOS felhasználók körében. A játék megjelenését követően folyamatosan jöttek a hírek, hogy miként teljesített, azonban most, 3 hónap elteltével újabb mérföldkövet ért el az alkalmazás, mivel kerek 90 nap leforgása alatt 100 millió dollár bevételt hozott az Epic Games konyhájára.

A Sensor Tower legújabb felmérésből nagyon érdekes dolgok derülnek ki. Az első diagramon például azt láthatjuk, hogy mely alkalmazásnak mennyi időre volt szüksége, hogy elérje ezt a bizonyos 100 millió dolláros határt. Nem szerepelt rosszul a Fortnite a 90 napjával, de arányaiban véve a Clash Royale csúcsát nem sikerült megdöntenie, hiszen annak mindösszesen 51 napra volt szüksége, hogy elérje eme mérföldkövet. Harmadik helyen a Knives Out szerepel 173 nappal, amit negyediken a Honor of Kings követ 179 nappal.

fortnite-mobile-100-million-revenue-time

A második diagramra szintén érdemes vetni egy pillantást, hiszen arról pont az olvasható le, hogy mennyi pénzt termeltek a szóban lévő alkalmazások az első három hónap alkalmával. Az első helyen szintén a Clash Royale szerepel, aminek 154 millió dollárt sikerült betermelnie. Másodikon természetesen az említett Fortnite, viszont a harmadik és negyedik helyen helyet cserélt a Honor of Kings és a Knives Our, ugyanis az előbbi 33, míg utóbbi 23 milliót hozott a fejlesztő konyhájára.

fortnite-mobile-100-million-revenue-90-days

Érdemes a másik riválist, a PUGB-t felhozni. A Microsoft konzolján kezdetben igen jól pörgött a játék, azonban ha az iOS-es kiadását nézzük, akkor az elvérezni látszik, ugyanis a megjelenése óta mindösszesen 5,2 millió dollár bevételt generált a fejlesztője számára.

Természetesen a későbbiek folyamán érkeznek még újabb kimutatások, de az első három hónap alapján elmondható, hogy ha új rekordot nem is döntött a Fortnite, de jelentős summát termelt a fejlesztője, az Epic Games számára.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!