Még 2019-ben is az LCD-s iPhone lesz a menő

HusztiD 2018.06.18. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 286

2zau6e8

Az Apple hosszas éveket várt, mire okostelefonjában bemutatta az OLED kijelzőt. Felhasználók ezrei várták évről évre, hogy LCD helyett OLED-re cserélje paneljeit az Apple, de ez csak tavaly szeptemberében történt meg, mikor a vállalat bemutatta az iPhone X-et. Jelenleg ez az egy almás telefon rendelkezik a fejlettebb technológiával.

Pletykaszinten hónapok óta tudjuk, hogy idén három modellt dob piacra az Apple, melyből kettő OLED, míg egy LCD kijelzővel lesz felszerelve. Természetesen az utóbbi lesz az úgynevezett belépőszintű modell, hiszen ezzel igyekszik azon felhasználóinak kedvezni az Apple, kiknek drága az OLED kijelzős telefonok ezer dollár körüli ára.

A Wall Street Journal beszámolója szerint az Apple 2020-ig biztosan kínál még LCD-s modelleket – legalábbis ezt erősítették meg számukra. Ebből kiindulva az almások továbbra is a korábbi technológiára támaszkodnak leginkább, hiszen abban rejtőzhet a sikerük titka.

LCD és OLED között a különbség, hogy az utóbbi jobb fényerővel és színekkel rendelkezik, miközben valamennyivel kevesebb az energiafelvétele. Emellett azt szintén érdemes megjegyezni, hogy az Apple számára az iPhone X-ben nagyjából 100 dollárra tehető az OLED panel gyártási költsége, miközben egy ugyanilyen LCD-t harmadannyiba kerül előállítaniuk.

Nyilván kell még egy jó pár év, mire az OLED ára esni fog, azonban addig az Apple nagy előszeretettel használja majd az LCD paneleket egyaránt, hiszen így tudnak fenntartani egy olcsóbb iPhone-t, mely sokak számára kedvezőbb lehet mint egy ezer dolláros csúcskészülék.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki! Apropó, tudtad, hogy változott a Báthoryn lévő iDoki nyitvatartása?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!