Vadonatúj iPhone 3GS-t árulnak potom pénzért; Lightning helyett USB C-re válthat az Apple – mi történt a héten?

HusztiD 2018.06.16. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 589

A WWDC ’18 konferencia után is van élet, hiszen az elmúlt napokban számos érdekes hírről és történésről számoltunk be, melyekről nem érdemes lemaradnotok.

Apple-iPhone-2018-02

Vadonatúj, kilenc évvel ezelőtt bemutatott iPhone 3GS-t árul egy szolgáltató

Az Apple kilenc évvel ezelőtt, 2009. júniusában mutatta be az akkoriban csúcsnak számító okostelefont, az iPhone 3GS-t. A készülék egymagos, 600 mHz-n ketyegő processzorral, egy 320 x 480-as pixelfelbontású kijelzővel és egy 3,2 megapixeles kamerával került  a boltok polcaira, mely akkoriban hatalmas előrelépésnek számított az iPhone 3G-hez képest.

eab8053612d0d40b885846a1f2437bc9

Bővebben itt.

USB C szabványra cseréli az iPhone Lightning csatlakozóját az Apple

Az Apple immáron több, mint 6 éve használja iOS készülékeiben a saját maguk által bevezetett Lightning csatlakozót. Mindez azonban véget érhet a Digitimes legújabb értesülései szerint, ugyanis ha minden igaz, akkor a 2018-as modellektől kezdve immáron USB C szabványra fognak váltani.

iphone-x-usb-c

Bővebben itt.

Teljesen újfajta gombokat kap az Apple Watch

A jövendőbeli Apple Watch modelleknél az Apple immáron búcsút vehet a fizikális gomboktól – számolt be minderről a Fast Company. Az oldal értesülései szerint az almások hamarosan egy olyan megoldást mutathatnak be, melyet az iPhone 7, illetve az iPhone 8 tulajok nagyon jól ismerhetnek.

digitalcrownfriendsbutton

Bővebben itt.

Megtagadja a félmilliárd dolláros kártérítést a Samsung, új tárgyalást kérnek

Két héttel ezelőtt számoltunk be, hogy véget érni látszik az Apple és a Samsung immáron hét éve húzódó pereskedése. Ekkor lezáródni látszott az ügy, hiszen a dél-koreai vállalatot több, mint félmilliárd dollár kártérítésre ítélték, azonban jelenleg úgy tűnik, hogy egy újratárgyalást óhajtanak.

samsung_apple_patent_infringement_lawsuit

Bővebben itt.

Figyelem, változik a Báthory utcán lévő iDoki nyitvatartása!

Nem olyan régen kaptuk a hírt, mely szerint változik a Báthory utcán lévő iDoki nyitvatartási ideje. Június 18-tól, vagyis jövő hét hétfőtől immáron 10 és 18 óra között lesz nyitva a szaküzlet hétköznapokon, hétvégén pedig ugyanúgy zárva tartanak. A Budagyöngye bevásárlóközpontban található másik kirendeltség nyitvatartási ideje változatlan marad, íy ott hétfőtől péntekig 10 és 19 között várnak titeket, míg szombaton 10 és 15 óra között.

idokilogo

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején remek videót láthattunk a watchOS 5 legjobb 50 újításáról, majd élethű koncepcióképeket láthattunk a 6,1 és a 6,5 colos iPhone X-ről, melyeket idén őszre várhatunk. Nem kellett sokat várni, de a törlést követő napokban az Apple újra kiadta a watchOS 5 első bétáját, majd jött a hír, mely alapján az Apple sem számít átütő sikerre az új iPhone modellekkel kapcsolatosan. Nem utolsó sorban az App Store is szigorodott, ám jó értelemben.

apple_ios_12_and_watchos_5_updates_release_date_and_iphone_compatibility_20180606_122041_original_760x425_cover

A hét második felében megtudhattuk, hogy működik-e az az iPhone X, mely két hétig sodródott a folyóban, majd mint derült égből a villámcsapás, úgy frissült magyar nyelvi támogatással az Apple Support alkalmazása. Ha minden jól megy, akkor a 2018-as iPhone modellekben egy sokkal jobb gyors töltésre képes technológia mutatkozik be, illetve kiderült, hogy ezentúl Apple Maps térképeket is beszúrhatunk webes felületekre. Végül pedig megtudhattuk, miként kezeli az iOS 12 a spam jellegű hívásokat és üzeneteket.

Ennyi jutott a 2018-as év huszonnegyedik hetére. Esélyes, hogy a következő napokban újabb bétákat ad ki az Apple, de ezen felül biztosan lesz még számos érdekes hírünk. Addig is jó pihenést mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!