Az Apple bemutatta a watchOS 5-öt

HusztiD 2018.06.04. 20:25 Apple, Kiemelt hírek, watchOS 0 db 571

wwdc18-567

Tim nyitott ismételten, s elmondta, hogy 2017. folyamán 60 százalékot nőtt az Apple Watch piaca. Természetesen még mindig ez a legnépszerűbb okosóra, illetve egy érdekes történetet is megosztott arról, hogy hogyan mentette meg egy ember életét a termékük.

Kevin Lynch folytatta a színpadon, aki az egészségről beszélt. Mostantól barátainkkal is megmérkőzhetünk, s lesznek heti megmérettetések is. Ezzel motivál minket az Apple, hogy minél aktívabbak, mozgékonyabbak legyünk, s természetesen ezt külön jutalmakkal részesítik. Számos aktivitással bővült a rendszer, melyben mostantól például a túrázás is elérhető lesz.

wwdc18-584

Beállíthatjuk a pulzusmérésnél, hogy az óránk jelezzen akkor, ha meghaladtuk azt. Ezek mellett lesz egy olyan új funkciója a szoftvernek, ami detektálni fogja azt, ha éppen mozogni, gyúrni kezdünk, s felvet néhány javaslatot, hogy éppen mit csinálunk.

A watchOS 5-ben egy új funkció, a Walkie Talkie is bemutatkozik. Lényegében az, amit a neve is elárul. Kiválasztjuk a kontaktokból, hogy kikkel szeretnénk csevegni, így a barátaink felkérést kapnak. Rövid üzeneteket küldhetünk egymásnak, bár arról nem számoltak be, hogy milyen hosszúságú lehet egy felvétel. Magas minőséget viszont garantálnak.

wwdc18-593

Természetesen a Siri Shortcuts-ról itt is szó esett, így az óra ajánlani fogja, hogy éppen mit csinálunk, vagy hogy mit szeretnénk. Ha elhagyjuk otthonunkat, akkor az okosotthon által lekapcsolja a villanyokat, bezárja az ajtót és miegyebek.  Sirihez ezentúl nem kell ‘Hey Siri’ felkiáltással szólni, mert ha felemeljük az órát kellő magasságba, akkor automatikusan figyelni és fülelni fog, hogy mihamarabb és könnyebben megválaszolja kérdéseink.

Lesznek interaktív értesítések. Ha repülővel utazunk, akkor például automatikusan felhozza, hogy jelentkezzünk be a szállodákba. watchOS 5-re immáron a podcast alkalmazás is megérkezik, ami sokak számára jó hír lehet. Számos egyéb újdonságot is kap még az okosóra, például diákok számára elérhető lesz a ‘Student ID Cards’, amely lényegében a diákigazolványunkat fogja felváltani – gondoljuk itt első sorban az amerikai piacon lesz haszna, hogy nálunk miként jelenik meg/lesz elérhető, az nem tudott.

Akárcsak az iOS 12, a watchOS 5 megjelenésére is ősszel számíthatunk.

Ha lemaradtatok volna, akkor itt számoltunk be az iOS 12 újdonságairól.

Információ! Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!