Az FBI továbbra sem tud mit kezdeni a jelkóddal levédetett iPhone-okkal

HusztiD 2018.05.30. 17:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 245

apple-vs-fbi-logo-seal

Az Apple és az FBI első nagyobb botránya talán a 2015-ös San Bernardino-i terrortámadást követően kezdődött, ugyanis a szövetségiek birtokába jutottak az elkövető iPhone 5c telefonjához, melyet az Apple kérésükre sem tört fel. Azóta több hírről is beszámoltunk, mi több, még az is kiderült, hogy egészen jó kapcsolatot ápol egymással a két fél.

Az FBI egyik igazgatója, Christopher Wray időközben elárulta, hogy közel 8 ezer olyan iPhone van, melyet nem tudnak feltörni. Mindez téves infó volt, ugyanis a mostani legfrissebb hírek szerint csupán 1-2 ezer olyan iPhone van, melynek adataihoz semmilyen módon nem tudnak hozzáférni az Apple védelme miatt.

Anno a szövetségiek megkérték a kaliforniai vállalatot, hogy építsenek egy olyan hátsó ajtót az iOS-be, melynek köszönhetően hozzáférhetnek az adatokhoz. Természetesen az Apple mindezt megtagadta, hiszen számukra fontosabb az adatvédelem. Ebből kiindulva pedig csak úgy lehet feltörni egy iPhone-t, ha tudjuk a jelkódot, amivel levédették. Nem olyan régen egyébként beszámoltunk, hogy mennyire nehéz a többkarakteres jelkódok feltörése, így érdemes megnéznetek, hogy a ti jelkódotok mennyire nehéz.

Természetesen az FBI továbbra is mindent bevet a nyomozások során, hogy feltörjék az adott személyek telefonját, de a legtöbb esetben sikertelenül járnak az Apple védelmének köszönhetően. Ez nyilván a jövőben sem fog változni, hiszen az Apple kiáll a saját elve mellett. Viszont ez az 1-2 ezres szám tovább fog nőni az elkövetkezendő hónapok folyamán. Arról sajnos nem tudni, hogy milyen az arány az Androidos telefonokat illetően, de tippre ott is hasonló lehet az arány.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. g - 2018.05.30. 18:25

    Mese mese mátka pillangós madárka ingó-bingó rózsa tevagy a fogócska…
    Ez a cikk a10 év alatti iPhone tulajoknak szól, a többinek Mars az ágyba!

Szólj hozzá Te is!