Jövőre érheti el az egybillió dolláros értéket az Apple

HusztiD 2018.05.29. 09:55 Apple 0 db 103

apple-money-aktie-640x360

Elemzők tömkelege jó ideje jósolják, hogy az Apple lesz az első olyan nagyvállalat, mely eléri az egybillió dolláros értéket. Ezúttal a Morgan Stanley egyik jól ismert szakértője, Katy Huberty hallatott legújabb számításairól, aki szerint a következő év folyamán lépi át eme bűvös határt a kaliforniai vállalat.

Az elmúlt időszakban 180-190 dollár között mozgott az AAPL részvényértéke. Amennyiben ez eléri a 214 dollárt, akkor immáron elmondható lesz, hogy az almások átlépték az egybilliós címet. Nem lehetetlen mindez, ugyanis évekkel ezelőtt az Apple volt az első olyan vállalat, mely átlépte a 700-as, majd 800-as és végül a 900 milliárd dolláros álomhatárt, s jelenleg is egészen jól tartják magukat.

Természetesen az Apple számára immáron nem csak az iPhone eladások lesznek a kiemelkedőek, hanem a szolgáltatások egyaránt az elemző szerint. Az utóbbi időben egyre jobban nőtt az App Store, iTunes, Apple Music és iCloud forgalma, így ez a tendencia a következő időszakban is növekedni fog. Hasonlításképp, az elmúlt öt esztendő alatt 67 százalékot kúszott fel a szolgáltatások jövedelme.

Nyilván nagyot kell dobbantania a kaliforniaiaknak, hogy elérjék eme határt, azonban ha jövőre még valamilyen kiemelkedő, új terméket is bemutatnak, akkor nem kizárt, hogy hamar átlépik az egybilliót.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!