Egy hónapig ingyenes az eggyel nagyobb tárhelyre való váltás iCloud-on

HusztiD 2018.05.28. 17:55 iOS, Kiemelt hírek 0 db 838

icloud-drive

Az Apple saját felhőszolgáltatása, az iCloud több opciót kínál a felhasználók számára. Alapértelmezetten 5 GB tárhelyet kap minden iOS tulaj, innentől felfelé pedig 50 GB, 200 GB és 2 TB-os opciók közül választhatunk, melynek havidíjai 299, 899 és 2 990 Ft-ért vehetőek igénybe.

Az AppleInsider csapata nagyon figyelmes volt, ugyanis nem olyan régen arról számoltak be, hogy aki eggyel nagyobb kategóriára vált, az az első hónapot ingyenesen kapja meg. Mindez úgy csalható elő, ha éppen kifutunk a tárhelyünkből. Ha mondjuk az 5 GB-os alap opcióval élünk, de egy biztonsági mentés folyamán a rendszer feldobja, hogy kifogytunk a tárhelyből, akkor utána automatikusan ajánlatot tesz a következő szintre, jelen esetben az 50 GB-os opcióra.

Ekkor kapunk egy olyan ajánlatot, mely alapján az első hónapban nem kell fizetnünk a szolgáltatásért, majd a második hónaptól kezdve automatikusan levonódik az adott szolgáltatás díja. Lényegében ha elfogadjuk az ingyenes funkció feltételeit, akkor azzal szerződést is kötünk. Kb. olyan ez, mint az Apple Music esetében az ingyenesség: az első három hónapot ingyenesen kapjuk, onnantól pedig automatikusan levonja az Apple az aktuális havidíjat.

Az amerikai felhasználóknál működik, viszont arról egyelőre nincs információnk, hogy máshol mi a helyzet. Feltehetően a többi országban is hamarosan élni fog az Apple ezen akciója, nem csak az amerikai felhasználói fiókok esetében. Esetleg ti próbáltátok már, van valakinek tapasztalata? Működik a magyarországi fiókokkal is?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!