Ezeket tudja rólunk az Apple; újabb aggasztó problémát tapasztalhatnak az iPhone X tulajok – mi történt a héten?

HusztiD 2018.05.26. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 322

Újabb izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött, ugyanis számos érdekes hír volt az elmúlt napok folyamán. Például megtudhattuk, hogy mit tud rólunk az Apple, de arról is beszámoltunk, hogy valami nem stimmel a Google Duplex-szel.

wwdc-20181

Így csekkolhatod le, mi mindent tud rólad az Apple

Az Apple mostantól megadja a lehetőséget arra, hogy megtudd, mi mindent tudnak rólad. Ide sorolhatjuk az App Store és iTunes tevékenységeinket, az Apple ID-fiók és a készülék adatait, vagy az online tevékenységeinket egyaránt.

apple_data_privacy_ios_macos_1522383884104

Bővebben itt.

Itt az újabb hiba? Egyre több iPhone X kamera lencse törik be

Az iPhone X tavaly november elején jelent meg, a statisztikák alapján pedig eléggé jól pörög az üzlet az almásoknak, ugyanis jelenleg ez a bestseller telefon a piacon. Eddig nem igazán volt tömeghibája a telefonnak, melyet felkapott volna a média, azonban az utóbbi hetekben érdekes felhasználói visszajelzések árasztották el a különféle fórumokat.

580d0cc4-56a2-4970-a4df-18e1079296da

Bővebben itt.

Miért nem működik a FaceTime az Arab Emírségekben?

Tudtátok, hogy az Egyesült Arab Emírségekben eladott iOS készülékek nem támogatják az Apple egyik saját szolgáltatását, a FaceTime-ot? Pedig így van, ugyanis az Emírségekben a szolgáltatók monopolhelyzete miatt eléggé szorosan fogják a különféle VoIP szolgáltatásokat.

Facetime

Bővebben itt.

Átejtette közönségét robot telefonhívásával a Google?

A Google május elején tartotta meg a szokásos Google I/O konferenciáját, ahol a vállalat vezetői bemutatták az ősszel érkező Android P mobil operációs rendszert, s annak újdonságait. Tudjuk, hogy az új szoftver ihletet merített az iPhone X vezérlőfelületéből, azonban volt egy másik nagy újdonság az előadáson, a Google Duplex.

google-duplex-screenshot

Bővebben itt.

Véletlenül sem azért lett egy iPhone X klón a OnePlus 6, mert az Apple-t másolták

Lényegében két hónappal ezelőtt érkezett meg az első hír a OnePlus 6-ról, melyből kiderült, hogy egy iPhone X hasonmás telefonnal áll elő a gyártó. A OnePlus brand jelenleg még nem annyira ismert, mint a Samsung, azonban aki jártas az Androidos témában, az tudhatja, hogy ár-érték arányban egy sokkal jobb alternatívát kap cserébe.

A4BB7593-1032-4102-AFBC-EBB4721093D3-780x417

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején két remek videót láthattunk az iPhone X és az Android P összehasonlításáról, majd ezt követően jött a hír, hogy tartozások miatt fuccsolhat be a Tidal. Ugyan pörög a HomePod biznisz, de a jelenlegi felmérések alapján koránt sem annyira, mint az Apple várta volna, illetve immáron megkezdődött az A12-es chipek tömeggyártása. Nem elfeledni, hogy június 4-én lesz a WWDC ’18 keynote, melyet itt követhettek majd élőben.

apple-watch-series-3

A hét második felében felmerült, hogy új HomePod helyett olcsóbb Beats okoshangszórót kaphatunk, majd ezt követően új koncepcióképeket láthattunk az iOS 12-ről. A munkavállalók körében igencsak népszerű az Apple Watch, hiszen produktívabbak általa, valamint egy újabb hangulatos iPhone SE 2 koncepcióvideót tekinthettünk meg. Végül pedig kiderült, hogy mely telefonokkal a legelégedettebbek a felhasználók.

Ezek voltak a 2018-as év huszonegyedik hetének legérdekesebb hírei. Jövő héten talán megérkezhet az iOS 11.4 végleges kiadása, az azt követő héten pedig bemutatásra kerülnek a következő főrendszerek, így érdemes lesz akkor is velünk tartani.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!