Véletlenül sem azért lett egy iPhone X klón a OnePlus 6, mert az Apple-t másolták

HusztiD 2018.05.23. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 739

A4BB7593-1032-4102-AFBC-EBB4721093D3-780x417

Lényegében két hónappal ezelőtt érkezett meg az első hír a OnePlus 6-ról, melyből kiderült, hogy egy iPhone X hasonmás telefonnal áll elő a gyártó. A OnePlus brand jelenleg még nem annyira ismert, mint a Samsung, azonban aki jártas az Androidos témában, az tudhatja, hogy ár-érték arányban egy sokkal jobb alternatívát kap cserébe.

Hivatalos bejelentésre még csak nem olyan rég került sor, így immáron a pontos specifikációk is tudottak. Első blikkre a telefon előlapja egy az egyben hasonlít az iPhone X-re, hiszen itt is széltől szélig tartó kijelző fogad minket, ami mellett a felső részen egy kisebb belógó sáv található meg. Ránézésre eléggé megtévesztő, hiszen nagyban hasonlít az almások csúcsmodelljére.

A vállalat egyik alapítója, Carl Pei röviden és tömören elmondta az indokot, hogy miért néz ki úgy a telefon, ahogyan. Állítása szerint ők nem az Apple-t másolták, viszont ki kellett találniuk egy olyan megoldást, amivel növelik a kijelzőméretet, de mellette az előlapi kamerát sem nyírják ki. Nyilván ők is egy olyan készüléket szerettek volna bemutatni, ahol a lehető legnagyobb kijelzőfelület áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően megpróbálták összezsúfolni a kamerát, a hangszórót és az értesítést jelző LED-et, amit a felső sávba rejtettek el.

Érdemes megjegyezni, hogy az Apple-nek jelenleg még nincs olyan vetélytársa, aki egy hasonló megoldással állt volna elő. A rivális gyártók leginkább esztétikai okokból másolják az almások megoldását azt remélvén, hogy sikeresebbek lesznek, viszont eddig egyik rivális sem tudott olyan fejlett kamerarendszert bemutatni, mint amilyet a kaliforniaiak csináltak fél évvel ezelőtt.

Szerintetek mennyire gáz, hogy jelenleg egyre több gyártó kezdi el másolni az Apple csúcsmodelljét?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. g - 2018.05.23. 21:00

    Szánalmas mind a kér szigetes szar…
    Azt lehet okoskodni, de több mázsa dollárba elfogadom mihelyt megcsinálják a display alá építhető ujjlenyomat olvasót az Apple is azt másolja majd ha csak nem akarja égetni magát azzal az ocsmány szigettel.

Szólj hozzá Te is!