Miért nem működik a FaceTime az Arab Emírségekben?

HusztiD 2018.05.21. 10:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 417

Facetime

Tudtátok, hogy az Egyesült Arab Emírségekben eladott iOS készülékek nem támogatják az Apple egyik saját szolgáltatását, a FaceTime-ot? Pedig így van, ugyanis az Emírségekben a szolgáltatók monopolhelyzete miatt eléggé szorosan fogják a különféle VoIP szolgáltatásokat.

A jelenlegi hírek szerint az Apple tárgyalásokat folytat a helyi kormánnyal annak érdekében, hogy végre megszűnjön a Voice over Internet Protocol (VoIP) szolgáltatásokkal szembeni tiltás. Ide sorolhatjuk a már említett FaceTime-ot, vagy a Microsoft jól ismert programját, a Skype-ot.

Mégis miért bannolják a VoIP szolgáltatásokat? Az Emírségekben a telefonszolgáltatók monopolhelyzetére hivatkoznak. Ha engedélyezik a különféle VoIP szolgáltatásokat, akkor az azt jelenti, hogy az emberek ingyen fognak telefonálni, ergo kevesebb pénzt hagynak ott az adott telefonszolgáltatóknál, amivel rontják a gazdaságot. Ezért van például az, hogy az itt eladott iPhone modellek egyike sem tartalmazza alapértelmezettként a FaceTime-ot.

Ugyan lehet az Egyesült Arab Emírségekre bevitt iPhone-nal FaceTime-ozni, de mivel tiltva van, így eléggé szórványosan működik. Ha minden jól megy, akkor végre feloldást kaphatnak a szolgáltatók, így akár az Apple, a Microsoft, vagy egyéb vállalatok szolgáltatásait is díjmentesen használhatják az emberek.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!