Hamarosan fejlettebbek lesznek a segélyhívó rendszerek

HusztiD 2018.05.17. 11:56 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 159

photo-of-emergency-call-handler-emas

Az Európai Segélyhívó Szövetség nem olyan régen új szolgálati javaslattal állt elő, amely összesen 80 országra terjedne ki. Lényegében egy olyan megoldást vetettek fel, mely akkor lesz a felhasználók hasznára, ha segélyhívást indítanak, hiszen általa sokkal jobban feltérképezik majd a telefon másik végén ülő személyek a pontos terepet és veszélyeket.

A beszámolók alapján az úgynevezett ‘Pan-European Mobile Emergency App’ kezdeményezés már Spanyol és Olaszországban elrajtolt, s hamarosan még több EU országban elérhető lehet. A szövetség szerint az Apple által bevezetett AML, vagyis a fejlett mobil meghatározás rendszer egy nagyon fontos mérföldkő volt, de ennél ők egy sokkal fejlettebb ötletet álmodtak meg.

Lényege, hogy lennének olyan alkalmazások, ahol elérhető lenne, hogy azok információval szolgáljanak rólunk. Ilyenek lehetnek különféle chat vagy közösségi appok, így ha éppen egy segélyhívást indítanánk, akkor mondjuk a vonal másik végén lévő pontosabban be tudná határolni az adott helyünket. Például egy csevegőalkalmazáson belül bekapcsolhatnánk a kamerát, így egy pontosabb képet tudnánk biztosítani a segélyhívó központnak.

Érdemes megemlíteni, hogy az AML bevezetésével az Apple lehetővé tette, hogy az iPhone GPS-e által pontos helymeghatározást küldjön segélyhíváskor. A funkciónak köszönhetően a számítások szerint az elkövetkezendő 10 évben megközelítően 7-8 ezer ember életét mentheti meg vele az Apple. Hogy a szövetség ötlete mennyire fog elterjedni és megvalósulni, illetve mennyivel lesz hasznosabb, az még a jövő zenéje, de bízzunk benne, hogy sikerrel járnak.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!