Ilyen lesz az iPhone SE 2 és a 3 kamerás iPhone X; a Google és a Nokia is az Apple-t másolja – mi történt a héten?

HusztiD 2018.05.12. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 1 497

Az elmúlt napok folyamán sem volt okunk panaszra, ugyanis rengeteg érdekes hírünk volt, melyek közül szokás szerint összeszedtük a legérdekesebbeket.

iphone-3-lens-camera-concept-images-idrop-news-x-martin-hajek-8

Egy kiegészítő gyártó spoilerezett az iPhone SE 2 dizájnjáról

A 9to5Mac egy nagyon érdekes cikket közölt le az elmúlt órák folyamán, ugyanis az Olixar kiegészítő gyártó elárulta, hogy voltaképp milyen lesz a második generációs iPhone SE. A gyártó eléggé biztosra ment, ugyanis már eladásra is kínálják az első iPhone SE 2 üvegfóliákat.

iphone-se-2-notch

Bővebben itt.

Ekkora lesz az iPhone X Plus, illetve horizontális Face ID támogatással érkezik az iOS 12

A japán Mac Otakara oldal viszonylag régen hallatott magáról, azonban a mostani legújabb értesüléseik alapján két igen érdekes dologra mutattak rá. A meg nem nevezett, de megbízható forrásra hivatkozva tudják, hogy mekkora lesz az őszre várt iPhone X Plus fizikális mérete, illetve a jövő hónapban bemutatásra kerülő iOS 12 kapcsán is tudnak némi extra újdonságot.

38258383032_840b30b0ca_b

Bővebben itt.

Gyors töltést támogató, 18W-s USB C adapter járhat a 2018-as iPhone modellekhez

Az idén szeptemberre várt új iPhone modelleknél fontos változás következhet be, ugyanis ha minden jól megy, akkor innentől kezdve immáron 18W-s USB C típusú adaptert mellékel hozzájuk az Apple. Mindezen információ a jól ismert kínai közösségi oldalra, a Weibóra került fel, így ebből kifolyólag érdemes kellő óvatossággal kezelni.

iPhone-X-4

Bővebben itt.

iPhone X-szerű újdonságokkal mutatkozott be az Android P

Mondhatjuk, hogy újabb fordulóhoz érkezett az Apple és a Google párharca, hiszen kedd esti órákban az almások riválisa megtartotta a szokásos évi Google I/O konferenciáját, ahol számos újdonságot mutattak be a következő főrendszerről. Mondhatjuk, hogy ez az esemény olyan, mint júniusban a WWDC konferenciák az Apple számára: itt rántják le a leplet az új szoftverekről.

androidpoverview

Bővebben itt.

Íme a Nokia X, avagy itt a legújabb iPhone X hasonmás telefon

Mondhatni eléggé érdekes események történtek az okostelefonok piacán, mióta az Apple bemutatta az iPhone X-et. Az Asus ZenFone 5 volt az első olyan ismertebb telefon, mely kísértetiesen hasonlított az almások csúcsmodelljére, de nem olyan sokkal később csatlakozott a OnePlus 6, az LG G7 Neo, majd a Huawei egyaránt bemutatta saját készülékét, a P20 Prót.

Nokia-X-full-specs-revealed-ahead-of-May-16-unveiling

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején jött az infó, mely szerint hamarosan újabb három országban lesz elérhető a HomePod, majd megtudhattuk, hogy az iOS 11.3-as frissítés kinyírta az iPhone 7 modellek mikrofonjait, melyeket aztán garanciában cserél az Apple. Ugyan messze van, de szó esett az iOS 13 újdonságairól, majd kiderült, hogy öt év után újra feltörekvőben van az iPad, ami mellett kiderült, hogy jövőre érkezhet a három kamerával szerelt csúcs iPhone.

btit94uo6lxzheajdlpg

A hét második felében az Apple értesítette a fejlesztőket, hogy mostantól minden iOS-es alkalmazásnak iPhone X kompatibilisnek kell lennie, valamint felmerült, hogy MLCD+ kijelzőt kap az ősszel érkező 6,1 colos iPhone. A Nintendo két év után kinyírta a legelső iOS-re kiadott játékát, majd jött a hír, hogy az EU-s GDPR szabályozás miatt az Apple is bekeményített. Végül pedig azt is megtudhattuk, hogy jövőre érkezhet az első bankkártyája az Apple-nek.

Ennyi volt a hét, ezek jutottak a 2018-as év tizenkilencedik hetére. Hogy az elkövetkezendő napok folyamán mit várhatunk, az még jó kérdés, de feltehetően újabb bétákat ad ki az Apple, s heteken belül pedig a végfelhasználói rendszerek is megérkezhetnek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!