Az iPhone X volt az abszolút bestseller okostelefon 2018 első negyedévében

HusztiD 2018.05.10. 15:55 iPhone 0 db 258

iPhone

Most, hogy az Apple hivatalosan lezárta az idei év első negyedévét, megtudhattuk, hogy ismételten kimagasló három hónapot tudhatnak maguk mögött. A beszámolóból ugyan kiderült, hogy összesen több, mint 52 millió telefont adtak el világszerte, azonban azt nem osztották meg, hogy ebből mennyi volt a jelenlegi csúcsmodell, az iPhone X.

A jól ismert Strategy Analytics csapata viszont egy új elemzéssel állt elő, melyből megtudtuk, hogy 2018. első negyedévében az iPhone X volt az abszolút bestseller telefon, hiszen 16 milliót adott el belőle az Apple. Ebben az időszakban a gyártók egyébként 345 millió telefont értékesítettek világszerte. Ugyan csak 5 százalékot tudhat magának ezen számokból az iPhone X, de ennek ellenére nem volt még egy készülék, mely képes lett volna megelőzni.

Második legkelendőbb telefon egyébként az iPhone 8 volt, melyből 12,5, míg harmadik az iPhone 8 Plus, amiből 8,3 milliót passzoltak el. Mi több, még a negyedik helyen lévő iPhone 7 is népszerű volt, hiszen abból 5,6 milliót szállítottak le az almások. Ötödik legnépszerűbb a Xiaomi Redmi 5A, melyből 5,4 millió fogyott, míg végül a hatodik legnépszerűbb a Samsung Galaxy S9 Plus volt, amivel 5,3 milliós eladásokat produkált a Dél-koreai vállalat.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!