Ekkora lesz az iPhone X Plus, illetve horizontális Face ID támogatással érkezik az iOS 12

HusztiD 2018.05.09. 17:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 0 db 1 163

38258383032_840b30b0ca_b

A japán Mac Otakara oldal viszonylag régen hallatott magáról, azonban a mostani legújabb értesüléseik alapján két igen érdekes dologra mutattak rá. A meg nem nevezett, de megbízható forrásra hivatkozva tudják, hogy mekkora lesz az őszre várt iPhone X Plus fizikális mérete, illetve a jövő hónapban bemutatásra kerülő iOS 12 kapcsán is tudnak némi extra újdonságot.

A forrás szerint az iPhone X Plus lényegében akkora lesz fizikálisan, mint a jelenleg piacon lévő iPhone 8 Plus ám mindezt úgy, hogy 5,5 colos kijelző helyett egy 6,5-ös, széltől szélig terjedő panel kap benne helyet. A jelenleg piacon lévő telefon 7,5 mm vastag, azonban az iPhone X Plus elviekben 7,7 mm-esre hízik, s a hátlapi kamerák itt is vertikális elrendezést kapnak, akárcsak a jelenleg piacon lévő iPhone X esetében. Lényegében pont ezt várjuk, mivel ha megnézzük, akkor az iPhone X fizikálisan egy kicsivel nagyobb, mint az iPhone 8, így ennek megfelelő mértékben várható a nagyobbik testvére is ősszel.

Másik érdekes infó, melyről beszámoltak, az az LCD kijelzővel szerelt modell. Korábban tudjuk, hogy az 5,8 és a 6,5 colos OLED-es telefon mellett lesz egy 6,1 colos, ám LCD panellal felvértezett telefon. Nos, a forrás arra hivatkozik, hogy nem 6,1, hanem csak egy 6 colos kijelzőt kap a telefon. Ugyan nem nagy különbségről beszélünk, de ősszel kiderül, hogy igazak-e a mostani hírek.

iphone65mockup

Végezetül a legutolsó infó az, hogy az iOS 12-ben immáron elérhető lesz a horizontális Face ID támogatás. Az iPhone X tulajok tudják nagyon jól, hogy a telefon lényegében csak portré módban, az az vertikálisan ismeri fel arcunkat. Ha van egy alkalmazás, ahol 90 fokkal elforgattuk a telefont, majd ugyanebben a fekvésben oldanánk fel, vagy használnánk alkalmazáson belüli vásárlásra a Face ID-t, akkor a készülék nem fog mindaddig felismerni minket, míg vissza nem forgatjuk vertikális helyzetbe a telefont. Apróbb, ám annál hasznosabb újdonság lesz az új funkció.

Ne feledjük, az alábbi infók csak újabb pletykák, de eddig ezek sokkal hitelesebbnek tűnnek, mint a legtöbb szóbeszéd. Természetesen csak ősszel, illetve az iOS 12-t érintően csak jövő hónapban derül ki leghamarabb, hogy hitelesek voltak-e a japán oldal értesülései.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!