Az iOS 11.4 hasznos új funkciójának köszönhetően szinte lehetetlen lesz feltörni az iOS készülékeket

HusztiD 2018.05.09. 13:55 iOS, iPhone 1 db 1 125

iPhone-X-or-iPhone-10-camera

Pont a napokban jelent meg az iOS 11.4 negyedik bétája, azonban lényegében mit sem tudtunk eddig az egyik legjobb funkciójáról, az úgynevezett USB Restricted Mode-ról. Az Elcomsoft számolt be a legújabb esetről, akik egy nagyon érdekes felfedezést tettek.

Az USB korlátozási funkció lényegében arra jó, amit a neve is sugall. Amennyiben hét napon át nem oldjuk fel sem jelkód, avagy Touch ID/Face ID által a telefont, akkor a készülék úgymond letiltja a Lightning portot. Ergo ezt úgy kell érteni, hogy ha valaki elhatározná, hogy feltöri telefonunkat, akkor nem fogja tudni, ugyanis ebben az esetben csak tölteni engedi magát a telefon a Lightning csatin keresztül, bármilyen más hozzáférést megtagad.

Pont a hetekben számoltunk be egy igen érdekes szerkezetről, a GrayKey-ről, ami által könnyedén feltörhetőek a jelszavak. Az iOS 11.4 újdonságának köszönhetően pedig szinte lehetetlen lesz, hiszen ha a felhasználó egy hétig nem nyúl hozzá telefonjához, akkor hiába lesznek erre irányulóan próbálkozások, egyszerűen nem fog működni. A mostani újdonsággal egyébként a hatóságok fognak rosszul járni, hiszen általa tényleg képtelenek lesznek feltörni a gyanúsítottak telefonjait.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Jani - 2018.05.09. 21:19

    Nem értek hozzá,de szerintem ha fel lehet törni egy lopott almát,akkor nem kell neki egy hét,ha meg nem akkor mindegy is.
    Magamból kiindulva,hogy 7 napig nem oldom fel a telefont,gyakorlatilag az elmúlt 10 évben nem volt még egyszer sem még 7 óra sem…szerintem ez sem valós. Így ennek az ,,újitásnak” nem látom a gyakorlati értelmét. Max,ha megint a hatóságok legoglalnak egyet bizonyitéknak,mire kezdenének vele vslamit,addigra heló. De nekem,átlag embernek ez nem ér semmit…

Szólj hozzá Te is!