Csökkenő okostelefon piacon is képes tovább növelni számait az Apple

HusztiD 2018.05.04. 16:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 251

iphone-x-5

Az Apple magyar idő szerint kedden este tartotta meg a legutóbbi, 2018 Q2-es pénzügyi konferenciáját, melyből megtudhattuk, hogy a negatív elemzői becslések ellenére kiválóan teljesítettek. Ezúttal viszont a jól ismert IDC csapata készült egy kimutatással, melyből kiderült, hogy voltaképp hogyan alakult az idei év első negyedévében az okostelefonok piaca.

Továbbra is elmondhatjuk, hogy a Samsung a legnagyobb gyártó, ugyanis a koreaiaknak sikerült a legtöbb telefont eladniuk. Azonban ha alaposan megnézzük az alábbi számokat, akkor láthatjuk, hogy egyre kisebb a rés az Apple és a Samsung között. Az almások riválisa 2018. első negyedévében összesen 78,2 millió telefont szállított le világszerte, míg egy évvel korábban egy kicsivel több, mint 80 milliót. Ez jelenleg a piac 23,4 százalékos megoszlására elegendő, viszont éves szinten 2,4 százalékot estek vissza.

Az Apple-nél is hasonló a helyzet, csak ott éppen fordítva. Az idei év első három hónapjában 52,2 millió telefont sikerült világszinten leszállítaniuk, míg tavaly 1,4 millióval kevesebbet. Ez jelenleg 15,6 százalékos piaci megoszlásnak tudható be, amivel 0,9 százalékot javítottak az előző éves megoszlásukhoz képest. Ha viszont a saját teljesítményüket vizsgáljuk, akkor ott 2,8 százalékkal teljesítették túl magukat.

q1-2018-smartphones-idc

Harmadik helyen a Huawei található meg 39,3 millió eladott készülékkel, azonban a Xiaominak sikerült a leginkább növelnie eladásait, ugyanis egy évvel korábban még csak 14,8, míg legutóbb 28 millió okostelefont szállítottak le. Ez 87,8 százalékos javulásnak tudható be. Ezt követően az Oppo egy kicsivel alul teljesítette magát, de még jelenleg is képesek voltak a piac 7,1 százalékának megszerzésére. Végül az összesített eladásokból elmondhatjuk, hogy 10 millióval szállítottak le a gyártók kevesebb telefont, mint az egy évvel ezelőtti időszakban.

Érdemes megjegyezni, hogy ameddig az Apple jóformán csak prémium kategóriás telefonokat árul, addig a többi gyártónál a belépőszinttől kezdve a csúcskategóriákig bármi megtalálható, így ehhez viszonyítva kiválónak számít a kaliforniaiak teljesítése.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!