Bemutatkozik Daisy, az Apple legújabb csodagyereke

HusztiD 2018.04.23. 13:55 Apple, iPhone, Videók 0 db 205

applebotfinals

A Föld napja alkalmából az Apple kiadta a 2018-as környezeti beszámolóját, melyből egy igen érdekes új főszereplőt, Daisy-t ismerhettük meg, aki sokban hasonlít Liam-hoz. Aki nem emlékezne, az almások 2016. folyamán leplezték le Liam-ot, aki lényegében az iPhone modellek szétszereléséért volt felelős.

Nos, ha Daisy-t röviden jellemezni kellene, akkor elmondhatnánk, hogy Liam továbbfejlesztett változata, hiszen nem csak kisebb, de gyorsabb és egyben sokkal hatékonyabb. Az Apple hivatalos adatai alapján a robot óránként képes 200 iPhone szétszerelésére, s összesen kilenc különböző modellt tud egymástól megkülönböztetni, majd darabjaira szedni.

Mint tudjuk, a kaliforniai vállalat szeret zöld tevékenységet folytatni. Daisiy megalkotásával pedig ezt egy újabb szintre emelik a tevékenységet, ugyanis a robot mindennél gyorsabban kapja szét a telefonokat. A használt iPhone-okban is nagy kincs rejlik, ugyanis ami újrahasznosításra kerül, abból a robot képes az olyan fontos alapanyagokat kiszerelni, melyet a későbbiek folyamán újra tudják hasznosítani. Ezzel a lépéssel pedig nem csak, hogy spórolnak az almások, de a környezetet is jelentősen kímélik a hulladékoktól.

Pont a napokban számoltunk be arról, hogy az Apple immáron 100 százalékosan zöld tevékenységet folytat, illetve ezt követően arról elmélkedtünk, hogy vajon milyen új reformokat várhatunk tőlük a közeljövőben.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!