Továbbra is jövedelmezőbb App Store fejlesztőnek lenni

HusztiD 2018.04.13. 12:40 App Store, Apple 0 db 95

app-store-redesign-on-iPhone-ios-11

Nem olyan régen arról számoltunk be, hogy pont az Apple-nek köszönhetően esett vissza az App Store, hiszen a legutóbbi vizsgált időszakban kevesebb alkalmazás volt benne megtalálható, mint egy évvel korábban. Ezúttal viszont az App Annie legújabb felméréséről kell beszámoljunk, mely ismételten rámutat a tényre, hogy továbbra is az Apple mobilrendszerére éri meg a leginkább fejleszteni.

A legújabb számok a 2018. első negyedéves adatokat rejtik magukban. Az App Store és a Google Play együttesen 27,5 milliárdos letöltést és 18,4 milliárd dolláros bevételt generált. A letöltések alapján a Google nyert, hiszen az ő áruházukból töltöttek le több alkalmazást a felhasználók (egészen pontosan 19,2 milliárdot), azonban ha a jövedelmezőséget nézzük, akkor az Apple online boltja 85 százalékkal több bevételt termelt, ami több, mint 12 milliárd dodót jelent.

FCE5CB2B-E114-4E81-AC7F-847256D9D6D6

Az App Annie adatai alapján egyébként 22 százalékkal nőtt a letöltések száma az előző év ugyanezen időszakához képest. Ha pedig App Store, akkor illik megemlíteni a Fortnite-ot, melyről nem olyan rég számoltunk be, hogy mennyire tolja az Epic Games szekerét.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!