A Huawei P20 Pro után az Apple is tripla szenzoros iPhone modellekkel támadna?

HusztiD 2018.04.10. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 3 hozzászólás 388

huawei_p20_pro_2

Ha nyomon követitek a tech világ történéseit, akkor tudhatjátok, hogy a Huawei volt az első olyan gyártó, ki nemrég bemutatta a tripla kamerával felszerelt okostelefonját, a P20 Prót. A telefonban egy 8, egy 20 és egy 40 megapixeles szenzor kapott helyet, ami által a gyártó szerint kiemelkedő, csodálatos felvételeket készíthetünk.

Nos, az Economic Daily News legutóbbi értesülései szerint az Apple hamarosan bemutathat egy hasonló megoldást. Amennyiben helytállóak a mostani információik, akkor annyira sokat nem kell várnunk, ugyanis a 2019. őszén érkező csúcs iPhone modellek már ezzel az úgynevezett tripla szenzoros megoldással kerülnek piacra. Arról sajnos pontosabb infókat nem tudni, hogy hány megapixelesek lesznek a kamerák.

Az iPhone X-ben, illetve az iPhone 8 Pluszban jelenleg az almások 12 megapixeles szenzorokat használnak. Az egyik lencse úgynevezett nagy látószögű, míg a másik a telefotó, ami kétszeres optikai zoomolási lehetőséget rejt magában. A mostani pletykák szerint ugyan nem tudni, hogy pontosan milyen lesz az új szenzor, de nem kizárt, hogy a harmadik lencse által ötszörös optikai zoom válik elérhetővé a felhasználók számára, amely újabb remek lehetőségeket rejt magában azok számára, kik nagy előszeretettel fényképeznek a telefonjaik által.

Jelenleg ez az első olyan pletyka, mely egy tripla kamerával szerelt iPhone-ról szól. Feltehetően ezután több hasonló hír lesz a jövőben, de mindenekelőtt érdemes szem előtt tartani, hogy ezek csak szóbeszédek. Ebből kifolyólag nem garantált, hogy lesz belőle bármilyen megvalósítás, de mindenesetre érdekes lenne, ha az Apple is bemutatna egy hasonló megoldást, hiszen általa új szintre emelhetné a fényképezést. Manapság pedig nagyon sokat jelent egy telefonnál, hogy milyen kamerával van felszerelve, ugyanis az átlagfelhasználók jóformán csak a telefonjaikat használják kép és videófelvételek készítésére.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Krisztián - 2018.04.10. 18:50

    Szerintem egyből rakják végig a hátlapot lencsékkel. Ha már lúd, legyen kövér!:)

  2. Antimilan - 2018.04.10. 19:48

    Hát azért 2019 őszéig várni sztem ebben a világban igenis sok idő. Apple lefelé csúszik ezzel erősen. Hamarosan egy p20 pro lesz a céges néhány kollégámnak. Meglátjuk, akkora durranás-e

  3. Joci - 2018.04.11. 10:12

    Szerintem az apple kamera szintjén mindig az első kettő-háromban benne volt és van, a kamerák számától teljesen függetlenül. Lehet nincs benne annyi mód és opció mint más gyártók készülékeiben ,de a minőségére és színhűségére sohasem lehetett panasz.

Szólj hozzá Te is!