Csoportosítják a pereket az Apple iPhone-lassítós ügye miatt

HusztiD 2018.04.03. 11:56 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 157

iphone7battery

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple hatalmas balhét váltott ki azzal az előző év folyamán, hogy beismerte, szándékosan lassítja a korábbi iPhone modelleket. Vagyis ez nem egészen igaz, mivel a korábbi iOS rendszerekbe egy olyan funkciót pakoltak, amely ha érzékeli, hogy csappant az akkumulátor használtsága/kapacitása, akkor a biztonság érdekében csökkenti a teljesítményt.

Lényegében ezt azzal magyarázták meg, hogy ha csökken az akku élettartama és kapacitása, akkor bizony véletlenszerű kikapcsolódások jelentkezhetnek. Azzal, hogy ők kicsit visszafogták a teljesítményt, pont ezt előzték meg, hiszen nekik fontosabb az, hogy a felhasználók részére gördülékenyen menjen a telefon, minthogy váratlanul kikapcsolódjon miközben éppen videózunk, vagy bármi egyebet csinálunk.

Ha követtétek a híreket, akkor tudhatjátok, hogy több tucat per érkezett az Apple ellen. A legújabb információk szerint Amerikában csoportosítják a pereket, így 59 egyedi eset helyett egy lesz csupán megtartva. Hamarosan kiderül, hogy mikor és hol lesznek a tárgyalások, így azt követően úgyis kiderül, hogy miképp billenhet a későbbiek folyamán az Apple mérlege.

iphone-6s

Nem ritka eset az ilyen. Ha az Apple-ről beszélünk, akkor elég csak az iPhone 4-re és az úgynevezett Antennagate problémára gondolni, ahol szintén egy csokorba szedték a sértett felek pereit. Ekkor ugyan vesztett az Apple, így arra kötelezték őket, hogy biztosítsanak ingyen bumpert a csalódott felhasználói számára, vagy ha nem teszik meg, akkor 15 dollárt kell részükre visszaszolgáltatni.

Természetesen messze lesz még az ügynek a vége, ugyanis akár évekig elhúzódhat. Az, hogy mi lesz a végkimenetel, még most nehéz megmondani. Egy biztos, nehéz dolga lesz az almás vállalatnak. Egyébként itt tekinthetitek meg, hogy milyen különbség mutatkozik egy új és egy régi aksival szerelt iPhone 6s között.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!