Drága előállítása miatt képtelenek komoly Face ID riválist bemutatni az Androidos gyártók

HusztiD 2018.03.27. 11:56 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 172

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Amikor az Apple előző év szeptemberében bemutatta az iPhone X-et, akkor a vállalat vezetői kihangsúlyozták, hogy nagyjából 1,5-2 éves előnyben vannak a riválisaikhoz képest a fejlett TrueDepth kamerának köszönhetően. A Digitimes legújabb beszámolója szerint nem igazán lőttek mellé az almások, ugyanis jelenleg még nagyon drága integrálni eme technológiát.

Pont a napokban számoltunk be a Samsungot illetően, hogy csak a Galaxy S10-ben mutatkozhat be a TrueDepth kamerarendszerhez hasonló megoldás, azonban még ennek a modellnek a bejelentése is közel egy évnyire van. Az új szóbeszédek szerint az Androidos gyártókat nem igazán érdekli a fejlett előlapi kamera megoldás, ugyanis egyelőre nagyon drága legyártani egy ehhez hasonló modult, ami képes a fejlett 3D arcfelismerésre.

A számítások alapján az iPhone X esetében darabonként nagyjából 60 dollárba fáj az Apple-nek legyártania a kamerarendszert, de ebben az árban a szoftveres fejlesztések is benne vannak. No már most, ha a droidos gyártók hasonlót szeretnének bevezetni, akkor az nagyjából ennyivel, ha nem többel dobná meg a telefonok előállítási költségét, így a konkurens gyártók nem kockáztatnak. Mi több, ők más irányba mennek el, ugyanis a jelenlegi információk szerint a legtöbben a kijelzőbe integrált ujjlenyomatolvasót fogják választani.

A Qualcomm egyébként nem olyan régen mutatta be saját ultrahangos, kijelzőbe épített szenzorát, s elviekben ezt használhatják a későbbiek folyamán a gyártók. Természetesen ettől függetlenül tovább terjed a fejlett kamerarendszer egyaránt, azonban addig ne várjanak hasonló megoldást a droidosok, míg olcsóbb nem lesz azok előállítása, ugyanis egy középkategóriás modellnél nem tudnak emiatt plusz árat felszámolni. Egyelőre a prémiumkategóriás telefonok exkluzivítása lesz a fejlett előlapi kamerarendszer.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Figyelem! Praktikus és egyben menő iPhone és iPad kiegészítőt keresel? Segítünk! Ha pedig kijelzőcserére vár telefonod, akkor érdemes az iDoki legújabb akcióját lecsekkolni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!