Két év múlva érkezhet az első hajlítható iPhone

HusztiD 2018.03.26. 13:55 iPhone 1 db 577

apple-may-be-working-on-a-foldable-iphone2-1507793403

Nem ez az első eset, hogy felmerült a hajlítható telefonok koncepciója. Korábban voltak ehhez hasonló hírek, valamint egyes gyártóknak is van erre irányulóan próbálkozása, mint az LG-nek vagy a Samsungnak, azonban a Bank of America egyik elemzője, Merrill Lynch úgy hiszi, hogy az Apple 2020-ban mutathatja be az első hajlítható telefonját.

Az ellátási láncból származó hírei és számításai alapján a vállalat nagyjából két év múlva mutathatja be az újabb érdemi áttörést, hiszen részben hajlítható lesz az iPhone. Jelenleg kicsit távolinak látszik az időpont, azonban ha azt nézzük, akkor az Apple addig két generációt fog kiadni, így egyáltalán nem számít oly távolinak a 2020-as dátum.

Az almások az iPhone X-ben mutatták be a saját flexibilis OLED kijelzőiket. Lényegében a fenti képen látható, hogy a kijelző alsó és felső szélénél vissza lett hajtva maga a panel, hogy az Apple elérje, hogy kerekítettnek tűnjenek a szélei. Ahhoz, hogy egy hajlítható telefont bemutassanak, oda természetesen ennél több fog kelleni, ugyanis egy olyan eljárást kell kifejleszteniük, amivel nem csak a kijelző, de a többi komponens, mint az akkumulátor, az alaplap, vagy maga a keret is flexibilis lesz.

2zau6e8

Mivel ezek egy elemző jóslatai, így az sem kizárt, hogy nem lesz belőle semmi. Viszont korábban voltak erre irányulóan pletykák, így nem kizárt, hogy lehetnek olyan prototípusai az Apple-nek, ahol pont ezt a hajlékonyságot szeretnék kifejleszteni. Az pedig más kérdés, hogy mit hoz a jövő, de több elemző szerint is a hajlítható okostelefonok hódíthatnak a későbbiek folyamán.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Figyelem! Praktikus és egyben menő iPhone és iPad kiegészítőt keresel? Segítünk! Ha pedig kijelzőcserére vár telefonod, akkor érdemes az iDoki legújabb akcióját lecsekkolni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Krisztián - 2018.03.27. 08:19

    Persze, persze. Már évek óta hallani különböző gyártók megoldásairól, de valahogy még mindig csak koncepció. Nem is kell eröltetni, nekem legalábbis semmi szükségem ilyenre. Vagy valakit megcsap a wow faktor?

Szólj hozzá Te is!