Szakértők szerint bajban vannak a gyártók a dráguló okostelefonok miatt

HusztiD 2018.03.23. 17:25 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 5 db 463

iphone-x-camera

Napokon belül véget ér március, így az Apple hamarosan bejelenti a 2018 Q2-es pénzügyi negyedév dátumát, ahol többek között beszámolnak, hogy hogyan teljesítettek az idei év első negyedévében. Ezt megelőzően az elemzők mindig kiadják az aktuális számításaikat, s ezúttal a Nomura Instinet-től Jeffrey Kvaal  számolt be, hogy szerinte mi várható a közeljövőben.

Jeffrey úgy hiszi, hogy az egyre inkább növekvő tendenciát mutató eladási árak nagy bajt jelentenek a gyártók számára. Az Apple-t érintően úgy hiszi, hogy 2018. folyamán nem igazán lesz áttörés az eladásokat illetően, hiszen az úgynevezett high-end piac lassan ugyan, de visszaeső félben van, mivel nem mindenki fog ilyen árakat megfizetni egy okostelefonért. Példának az amerikai AT&T akcióját hozta fel, ahol ha valaki vásárolt egy iPhone X-et, akkor egyet ajándékba kapott. Kyaal szerint egyszerűen annyira nem volt rá kereslet, hogy a szolgáltató 2 hét után törölte a promócióját.

Másik végen ott van a Samsung, kiknél szintén drágultak az átlagos eladási árak. Példának itt a nem olyan régen bemutatott Galaxy S9 modelleket említette, melynek előrendelései az előző évi Galaxy S8 telefonokhoz képest 30 százalékkal csappantak vissza, ami egyáltalán nem nevezhető elhanyagolandó mennyiségnek, hiszen ebből is látszik, hogy kevesebben érdeklődnek a drágább készülékek iránt. Mondjuk a Dél-koreai vállalatnál érdemes lesz megvárni az első néhány hetet, avagy hónapot, hiszen akkor jobban kimutathatóak lesznek az eladási adatok.

landscape-1505243398-new-iphone-8-promo

Végül az Apple-re visszakanyarodva, Kyaal számításai szerint az AAPL részvényértéke 175 dollárra fog beállni, illetve maximálisan 221-226 millió iPhone-t adhat el az Apple az idei év folyamán. Viszonyításképp a Wall Street elemzői korábban 224 millióval számoltak. Végül hogy mi lesz, az csak hónapok múlva, az idei év végével fog kiderülni.

Ti hogyan viszonyultok a dráguló tendenciához? Szerintetek mennyire túlzás, hogy az Apple 380 ezer forintos ártól kínálja az iPhone X-et, illetve számotokra mennyi lenne az optimális ár, amiért megvásárolnátok?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.5

Ár: Free Letöltés

Figyelem! Praktikus és egyben menő iPhone és iPad kiegészítőt keresel? Segítünk! Ha pedig kijelzőcserére vár telefonod, akkor érdemes az iDoki legújabb akcióját lecsekkolni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 5 db

 1. X - 2018.03.24. 11:55

  Max 250ezer.

 2. Joci - 2018.03.25. 00:08

  Nagyon helyes ,hogy visszaesnek az eladàsok, essenek csak drasztikusan, hàtha észbe kapnak a gyàrtók,hogy nagyon durvàn túltoltàk a biciklit ezekkel a pofàtlanul dràga telefonokkal. Hol élnek, hogy 8-900-1000€ $ egy nyomorult telefonért…még ha megteheti az ember is sajnàl rà ennyi pênzt.én most 230k ért vettem telefont, de többet biztos nem fogok 180-nàl többêrt semilyen telefont venni akàrmilyen lógója is van elöl hàtul. Vàrok egy kifutó csúcs szériàra 1évet, addigra mérsêklődik úgy az àra, hogy befigyel bőven 200k alà.

 3. Boxoló - 2018.03.25. 00:14

  Igy gondolom èn is Joci.

 4. Steve - 2018.03.25. 09:40

  Max 100-150 többet nekem nem ér, tökmindegy mit tud.

 5. Mátékovits István - 2018.03.25. 13:46

  Úgy látom én is döntően, ahogyan az előttem szólók. Mikor megjelent az X nálam betelt a pohár. Anno megvettem az aktuális csúcsmodellt -6s- amit jelenleg is használok. Annak is van egy diszkrét bája, hogy akkugate előtt éppen azon gondolkodtam, hogy nekivágom a telefont a falnak, annyira szar lett. Új akku került be és azóta újra használható. Visszatérve a X-re, ezzel az Apple átlépte a Rubicont. Simán megengedhetném magamnak, hogy megvegyem de ez az árszint már annyira felháborítóan magas, hogy azt mondtam eddig és ne tovább! Még használom további 1-2 évig a 6s-t, aztán veszek valamit -egyáltalán nem biztos, hogy Apple terméket – max. 150.000. HUF-ért.

Szólj hozzá Te is!