Az iPhone X és a 8 rendelkezik jelenleg a legjobb kamerával

HusztiD 2018.03.02. 12:40 iPhone, Kiemelt hírek 5 db 773

iphone-x-camera

Napjainkban elérkeztünk oda, hogy a mai okostelefonok remek kamerákkal vannak felszerelve. Mi több, a gyártók nagy előszeretettel reklámozzák minden egyes évben az aktuális csúcsmodelljeiknél, hogy mennyit fejlődött a szenzor az előzőhöz képest. Az utóbbi időben pedig egyre inkább kezdenek elszaporodni a dupla kamerás megoldások, amelyekkel közel DSLR hatású képeket készíthetünk.

A Consumer Reports az elmúlt napokban előállt egy új felméréssel, melyben az aktuálisan piacon lévő telefonokat rangsorolták a kameráik alapján. Mindenekelőtt tudni érdemes, hogy a Consumer Reports egy nonprofit szervezet, akik arra adták fejüket, hogy különféle termékeket tesztelnek le a felhasználói szemmel nézve. Ebből kifolyólag ők az egyik legelfogadottabb szervezet, kiknek véleményében megbíznak a felhasználók.

Elmondhatjuk, hogy a top 10-es listát csupán két gyártó uralja, az Apple és a Samsung. Ha magát a fényképezési funkciót nézzük, akkor a szakemberek egyaránt figyelembe vették a felbontást, a színhűséget, az úgynevezett dynamic range-et és a vizuális zajokat. Ugyan jól teljesített a Galaxy S8 széria, azonban az almások által tavaly szeptemberben bemutatott csúcsmodellek fogták be a dobogós helyezéseket.

apple-iphone-x-2017-iphone-8_5

Ha a videófelvételi funkciókat nézzük, akkor a Consumer Reports kiváló értékelést adott az iPhone X és a 8 kamerájára. Sajnos az iPhone 8 Plus csupán nagyon jó osztályzatot kapott, de sajnos azt nem emelték ki, hogy az iPhone 8 hogyan teljesíthette túl nagyobbik testvérét. Egyébként az iPhone 6s Plus és 7-nek sincs oka panaszra, hiszen videózás szempontjából ezek is nagyon jó osztályzatot kaptak.

A top 10-es lista egyébként az alábbiak szerint alakult:

 1. Apple iPhone
 2. Apple iPhone 8
 3. Apple iPhone 8 Plus
 4. Samsung Galaxy S8+
 5. Apple iPhone 7
 6. Apple iPhone 6s Plus
 7. Samsung Galaxy S8
 8. Samsung Galaxy Note8
 9. Apple iPhone 7 Plus
 10. Samsung Galaxy S8 Active

Mondjuk elég érdekes időben adta ki felmérését a CR csapata, ugyanis egy pár hét, s megérkezik a Galaxy S9 sorozat. Feltehetően ekkor újabb tesztnek vetik alá a koreaiak új készülékét, így érdemes lesz akkor visszatérni a témára, s megnézni, hogy továbbra is az Apple modelljei-e a csúcstartóak.

Ti milyen készülékkel rendelkeztek, s mennyire vagytok elégedettek a benne lévő kamerákkal?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.59999

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 5 db

 1. horvy - 2018.03.02. 13:12

  Szerintem le is vehetitek ezt, mivel rég kint a frissités… messze veri az S9 az iphone X-et és a durva h a pixel2 is veri… (iphone X-em van ) csak nem kell régi hireket kirakni

  • HusztiD - 2018.03.02. 16:19

   Szia!
   Kérlek olvasd el tüzetesebben a cikket, hiszen a második bekezdésben található egy link. Ha megnyitod, akkor az a CR honlapjára visz az aktuális teszthez. Ha megnézed a dátumozásukat, akkor február 26-át mutat. De annyiban igazad van, hogy 4 napot késtünk vele, mire leközöltük. :(

 2. Bigyo - 2018.03.02. 16:05

  horvy miben veri a Pixel2 es a Samu S9? Nekem is X-em van es tökéletesen megfelelő a kamera. Mondjuk nincs többszázezres fényképező gépem hogy osszehasonlitsam mennyire jo.

 3. Szasza - 2018.03.03. 04:33

  Ebben az összehasonlításban az sántít, hogy pl. a Sony hol van? Vagy akár más gyártók? Csak a Samsung és az iPhone van jelen a piacon?

  • Kiki - 2018.03.04. 00:26

   Hát talán nem fért bele a Sony az első tízbe, nem?

Szólj hozzá Te is!