FaceTime-nak köszönhetően mentette meg testvére életét

HusztiD 2018.02.28. 17:55 Egyéb, iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 277

FaceTime-iPhone-iPad-780x450

Folyamatosan olvashatunk érdekes történeteket arról, hogy hogyan mentette meg az Apple egy-egy terméke valakinek az életét. Leginkább az Apple Watch kapja ilyenkor a főszerepet, hiszen segítségével több dolog kimutatható. A BBC által leközölt legutóbbi ilyen hírben ugyan nem maga a FaceTime mentett emberi életet, de általa vették észre a stroke jeleit.

Történetünk főhőse a New York-i Opokua Kwapong, aki éppen egy FaceTime videóhívást kezdeményezett testvérével, Adumea Saponggal, aki pont a világ másik végén, Manchesterben él. A beszélgetés közben Sapong arra lett figyelmes, hogy testvére meglehetősen furcsán viselkedik, hiszen elmosódtak szavai, néhol érthetetlen volt a beszéde.

Sapong ekkor javasolta testvérének, hogy vegyen be egy aszpirint, valamint igyon rá egy pohár vizet, de Kwapongnak még járni is nehezére esett. A beszámoló szerint Sapong ekkor úgy döntött, hogy közös konferenciahívásba beveszi harmadik testvérüket, aki egy orvos volt. Mint kiderült, főhősünk stroke-ot kapott, így a testvérei azonnal javasolták, hogy hívja a segélyhívót.

facetime_everywhere_2x1

Miután kiérkeztek a mentősök, majd kórházba szállították, kiderült, hogy Kwapongnak egy vérrög keletkezett az agyában, így a bal oldalára átmenetileg lebénult. Mivel főhősünket sikerült időben ellátni, így sokkal jobban van. Elmondása alapján nagyon örül, hogy éppen a testvérével csevegett, s ebben nem csak neki, de szerinte a FaceTime-nak is nagy szerepe van, hiszen ha nem veszik észre időben a jeleket, akkor sajnos más állapotban lenne most.

Mi ezúttal nem kifejezetten mondanánk azt, hogy a FaceTime mentette meg főhősünk egészségét, hanem sokkal inkább a technológia. Ugyanilyen erővel ez lehetett volna akár egy WhatsApp, vagy Messenger videóhívás. Igazából nem ez számít, hanem az, hogy a testvérének sikerült észrevennie, hogy valami nem okés, s emiatt időben sikerült hívni a segélyhívót.

Érdekesség egyébként a történetben, hogy Sapong a BBC részére azt nyilatkozta, hogy csoportos FaceTime beszélgetést hajtott végre. Itt kicsit vérzik a történet, ugyanis a FaceTime egyelőre nem támogatja a funkciót. Ugyanakkor azt sem jegyezte meg, hogy esetleg van-e más Apple terméke, s azon kezdeményezte, de ez számunkra már rejtély marad.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!