Így uralja az Apple a 2018-as Mobile World Congress-t úgy, hogy jelen sem lesz

HusztiD 2018.02.23. 17:25 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 430

Screen-Shot-2560-11-07-at-10.45.52-PM

Aki napi szinten nyomon követi a tech híreket, az tudhatja, hogy a következő hét folyamán, Barcelonában kerül megrendezésre a Mobile World Congress 2018. A rendezvénynek több éves múltja van, s mondhatjuk, hogy lényegében az Apple rivális gyártói itt mutatják be az aktuális csúcsmodelljeit, mint például a Samsung a Galaxy S9-et.

Köztudott, hogy az Apple nem szokott ilyen rendezvényeken részt venni, hiszen ők külön eseményt szentelnek annak, hogy bemutassák saját termékeiket. Mégis van pár dolog, ami miatt az almások lehetnek az MWC 2018 sztárjai úgy, hogy közben jelen sem lesznek.

Az iPhone X-ben bemutatkozott TrueDepth kamerarendszerrel és a Face ID-val karöltve az Apple magasra tette a mércét. Igazából nem kérdéses, hogy a rivális gyártók különféle módszerekkel és megoldásokkal próbálják meg lemásolni a kaliforniaiak megoldását. Ebből kifolyólag számíthatunk olyan készülékekre, melyek hasonló kameraszigetet kaphatnak, mint az iPhone X, de biztosan lesz olyan is, ahol inkább a fejlett előlapi kamerára mennek rá, hogy megmutassák, ők is tudnak olyat alkotni, mint az Apple. Lényegében mondhatjuk, hogy több olyan telefonnal találkozhatunk, melyek valamilyen szinten hajazni próbálnak az iPhone X-re.

A virtuális asszisztensek ugyan évek óta jelen vannak a hétköznapjainkban, azonban ez lehet a másik fontos témakör, melyet érinteni fognak a gyártók. Siri vetélytársai, mint Alexa, Cortana vagy a Google Assistant biztosan megmutatkozik, s arra szinte mérget vehetünk, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak, mint eddig. Sajnos Siri az utóbbi években képtelen volt megfelelő mértékben fejlődni, de biztosak lehetünk benne, hogy riválisai ezt alaposan kihasználják majd, melynek még nagy hangot adhatnak az előadásaik folyamán.

a11-bionic-iphone-x

No és mi lehet a harmadik és talán az egyik legfontosabb, amiben hajazni fognak az Apple-re? A kiterjesztett valóság. Természetesen nem az almások voltak az elsők, kik bemutatták a kiterjesztett valóságot, de az iOS 11-nek és az ARKit-nek köszönhetően nagy hangsúlyt adtak neki. Azóta pedig számos fejlesztői alkalmazást láthattunk, melyek kihasználják az AR adta lehetőségeket, így abban is biztosak lehetünk, hogy számos AR koncepciót láthatunk a következő héten megrendezésre kerülő MWC 2018-on.

Természetesen leszögeznénk, hogy nem az Apple az egyetlen innovatív vállalat, de ezek azok a funkciók, melyben leginkább megpróbálják a riválisaik leutánozni őket. Ezeken felül biztos láthatunk majd további érdekességeket és koncepciókat, így kíváncsian várjuk, hogy milyen irányba mennek el a droidos gyártók.

Ti mit vártok leginkább a Mobile World Congress 2018-tól?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!