Az Apple megmutatta a stúdiófotók készítésének titkát

HusztiD 2018.02.23. 10:25 iPhone, Videók 0 db 207

portrait-lighting

Az Apple eredetileg a másfél évvel ezelőtt megjelent iPhone 7 Pluszban mutatta be a portré módot, azonban az előző évben bemutatott iPhone X és 8 Plus egy újabb szintre emelte a funkciót. Az iOS 11-nek köszönhetően immáron nem csak mezei portréképeket készíthetünk, hanem úgynevezett stúdióeffekteket is alkalmazhatunk rajtuk.

Az almások YouTube csatornájára nem olyan rég feltöltésre került a legújabb videó, melyben bő egy percben mutatják be lényegében a portréképek titkát. Ahogyan láthatjuk, az Apple szakértői tanulmányozták, hogy hogyan készíthetőek kiemelkedő képek. Az ilyen portréképekhez elengedhetetlen egy stúdió és annak megannyi felszerelése, de az iPhone X előlapi kamerája által könnyedén nélkülözhetjük mindezt, hiszen a stúdióeffektek által könnyen olyan hatást érhetünk el, mintha egy profi fotós készítette volna rólunk a képet.

Természetesen nem lehet egy profi stúdiófelszereléssel összehasonlítani az Apple megoldását, de annyit azért elmondhatunk, hogy valóban egy olyan funkciót tettek elérhetővé, melyben sokan örömüket lelik.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!