Így működik a ‘Hey Siri’ funkció egyszerre több Apple termék között

HusztiD 2018.02.22. 11:56 HomePod, iOS, iPad, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 543

Apple Home Pod (Review)

Az iPhone felhasználók egy jó ideje ismerhetik az úgynevezett ‘Hey Siri’ funkciót, aminek köszönhetően egy felkiáltással előhívhatjuk virtuális asszisztensünket. Az Apple a funkciót még az iPhone 6s modellek megjelenésekor mutatta be, azóta pedig nagy előszeretettel használják minden termékeikben, valamint a napok folyamán megjelent HomePod-ban szintén nagy szerepet kapott.

Sajnálatos módon magyar nyelven továbbra sem elérhető az asszisztens, azonban gondolkodtatok már azon, hogy mi történik akkor, ha egy szobában több Apple termék körében kiáltjuk fel azt, hogy ‘Hey Siri’? Az Apple nem olyan rég egy új support dokumentumban válaszolt minderre, amiből viszonylag eléggé érdekes dolog derült ki.

Amikor felkiáltjuk a ‘Hey Siri’ kifejezést, akkor minden közelben lévő Apple termékünk fülel (már amelyik támogatja), majd ekkor megkezdődik a Bluetooth általi kommunikáció közöttük. Ekkor az eszközök egy algoritmus által eldöntik, hogy melyik készülék válaszoljon számunkra. Lényegében itt azon termék Sirijével fogunk csevegni, amelyik a legtisztábban, legérthetőbben hall minket.

Egyébként akit zavarna mindez, de nem kapcsolná ki teljesen a funkciót, akkor az megoldás lehet, ha az iPhone, vagy iPad készülékeinket kijelzővel lefelé fordítjuk. A hivatalos infók szerint ezzel a módszerrel pillanatnyilag kikapcsoljuk Sirit, így nem fogja parancsainkat figyelni. Ha pedig a HomePod-nál szeretnénk tiltani, akkor iOS készülékünk által a Home appban van erre lehetőség.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!