Arányaihoz képest sokba kerül az Apple-nek legyártania egy HomePod-ot

HusztiD 2018.02.19. 17:55 Egyéb, HomePod, Kiemelt hírek 0 db 300

homepodinternals-800x603

A Bloomberg egyik legújabb beszámolója szerint az Apple-nek meglehetősen sokba kerül legyártania egy HomePod-ot. Legalábbis akkor igaz ez, ha az összes többi termékéhez hasonlítjuk a kaliforniai vállalatnak, ugyanis az okoshangszórón van a legkisebb hasznuk.

A TechInsights és az IHS Markit elemzői kiszámolták, hogy nagyjából 216 dollárra jön ki egy HomePod legyártása az Apple részére. Ha az amerikai árakból indulunk ki, akkor odahaza 349 dollárért árulják az okoshangszórót, így az almásoknak 38 százalékos árrésük van a terméken. A számítások szerint egyébként az energiamenedzsmentért felelős alkatrészek az egyik legdrágább komponensek, melyek 58 dodóba kerülnek, valamint beépített kijelző 60 dollárba kerül, míg az A8-as chip 25,5-be.

Érdemes megjegyezni, hogy meglepő módon ezen a 38 százalékos árrésen még az Apple riválisai is jobban szerepelnek. A Google Home-on 66 százalékos árrése van a Google-nek, míg az Echo-n 56 százaléka az Amazonnak, így látható, hogy ezúttal az Apple-nek a legkisebb a tényleges haszna. Mondjuk hasonlíthatunk több almás termékhez is, hiszen egy iPhone X esetében 64, míg egy nyolcas modellnél 59 százalékról beszélhetünk.

Az előzetes beszámolók alapján az Apple igencsak eltalálta a HomePod-ot, hiszen a szakik zöme pozitívan vélekedik róla. Legnagyobb erősségnek a hangminőséget emelik ki, így ha arányaiban vizsgáljuk a piacon lévő okoshangszórókat, akkor talán a HomePod jön ki az egyik legjobban az ár/érték arányt vizsgálva. 38 százalék ugyan nem kevés, de mindenesetre fura, hogy az Apple-nek eddig ezen van a legkisebb haszna.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!